Kína - hírek

Kínai-magyar szakembercsere programra lehet pályázni

Kínai-magyar szakembercsere programra lehet pályázni
Pekingben Szijjártó Péter a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára, és a magyar-orosz gazdasági kapcsolatokért és a magyar-kínai kétoldalú kapcsolatok összehangolásáért felelős kormánybiztosának jelenlétében írták alá a két szervezet közti a Kínai Népköztársaságba irányuló szakember-cserére vonatkozó megállapodást.

 


A dokumentumot Korányi László, a Nemzeti Innovációs Hivatal megbízott elnöke, valamint Zhang Jianguo a Külföldi Szakértők Hivatalának (SAFEA) főigazgatója, miniszter-helyettes látta el kézjegyével.

 Nemzeti Innovációs Hivatal


A megállapodás értelmében egy adott feladatra a kínai cégek, intézmények által kiválasztásra kerülő magyar szakértők nemzetközi és kínai belföldi repülőjegyét, szállását, valamint napidíját a kínai partnerszervezet fedezi majd. Míg a Nemzeti Innovációs Hivatal az igények közzétételére szolgáló online platform működtetésében, a lehetőség népszerűsítésében, illetve a kiutazások magyarországi adminisztratív kezelésében segít majd. A megállapodás időtartama három év. A két intézmény közti kapcsolat elmélyítésére Zhang Jianguo főigazgató úr felajánlotta egy Magyarországon megvalósuló kínai szakemberek számára kidolgozott továbbképzési program elindítását egy későbbiekben meghatározott szakterületen.

Amennyiben érdeklődik a kínai tapasztalatcsere lehetősége iránt, szeretne néhány hétig vagy hónapig egy kínai vállalatnál dolgozni, kérjük, regisztrálja magát a NIH szakember-adatbázisába. Használja ki ezt az egyedülálló lehetőséget, hogy megtapasztalja egy kínai cég működését és tapasztalatot cseréljen a távol-keleti ország szakembereivel.


-tk-