Kína - hírek

A 115. Kantoni Export-Import Kiállítás és Vásár bemutatkozó rendezvénye Budapesten

A 115. Kantoni Export-Import Kiállítás és Vásár bemutatkozó rendezvénye Budapesten

2014. január 20-án került sor a 115. „China Import and Export Fair” (mely Kantoni vásárként is ismert) tájékoztató rendezvényére a Kínai Népköztársaság Magyarországi Nagykövetség és Kínai Külkereskedelmi Központ szervezésében, a ChinaCham Hungary társszervezésében.

Kantoni vásár

A 'China Import and Export Fair' vásár bemutatkozó rendezvénye Budapesten


A „China Import and Export Fair” Kína legnagyobb kereskedelmi vására, mely évente több mint 200.000 látogatót és potenciális vásárlót vonz 210 országból és térségből. Erre a Kantonban (Guangzhou) évente kétszer megrendezett vásárra a világ minden részéről érkeznek kiállítók. Minden egyes kiállításon több mint 58.000 standon 150.000 termék kerül bemutatásra – így ez az egyik legnagyobb és legátfogóbb ilyen típusú rendezvény a világon.   A magyar cégeknek, vállalkozásoknak lehetősége nyílik, hogy elkezdjék szervezni üzleti útjukat, és fokozni üzleti tevékenységüket Kínában a vásár adottságait kihasználva.



Wang Hongliang, kereskedelmi tanácsos előadása (Kínai Népköztársaság Magyarországi Nagykövetség)


A bemutató rendezvényen Wang Hongliang, a Kínai Népköztársaság Magyarországi Nagykövetség kereskedelmi tanácsosa mondott köszöntő beszédet. Többek között megemlítette: 2013-ban Kína hazánkba mintegy 50-60 kereskedelmi delegációt küldött elsősorban azért, mert fontosnak tartják Magyarországot. A két ország kereskedelmi forgalma egyébként kb. 5%-os bővülést mutat, de biztató jelek mutatják, hogy a következő évben akár kétszámjegyű növekedés is elérhető. "Hiszem, hogy a két ország még több területen, még szorosabban tud együttműködni" - hangoztatta beszédében Wang Hongliang tanácsos.


Kantoni Vásár 2014

Pető Ernő ChinaCham elnök, Wang Hongliang, kereskedelmi tanácsos és
Liu Jianjun a Kínai Külkereskedelmi Központ igazgató-helyettese a Kantoni Vásárt bemutató rendezvényen




Pető Ernő elnök beszéde (ChinaCham Hungary Magyar-Kínai Gazdasági Kamara)


Pető Ernő a ChinaCham Hungary Magyar-Kínai Gazdasági Kamara elnöke előadásában a kantoni vásár és a város bemutatásán túl részletezte a kínai-magyar gazdasági, kereskedelmi kapcsolatait is. "Magyarország Kína elismert partnere a Közép-Kelet Európai Régióban. A 2010-ben meghirdetett új kínai gazdasági stratégia illeszkedik a magyar kormányzat keleti nyitást célzó gazdaságpolitikai koncepciójához" - hangsúlyozta Pető Ernő. 




Liu Jianjun igazgató-helyettes beszéde (Kínai Külkereskedelmi Központ)



Végül Liu Jianjun, a Kínai Külkereskedelmi Központ igazgató-helyettese lépett a mikrofon elé a Kínai Export-Import Kiállítás és Vásár Promóciós Konferenciáján.  Előadásában főként arra kereste a választ, hogy "miért válasszuk Kínát és a kantoni vásárt?" Ismertette: a 115. Kantoni Export-Import Kiállítás és Vásár 2014. április 15-től, május 5-ig három szakaszban kerül lebonyolításra, melyre minden magyar vállalkozót szeretettel invitált az igazgató-helyettes.



MCOnet-KT