Kína - hírek

A magyar kkv-k számára különösen fontos a Kantoni Vásár - interjú Pető Ernővel

A magyar kkv-k számára különösen fontos a Kantoni Vásár - interjú Pető Ernővel

A 115. Kantoni Export-Import Kiállítás és Vásár bemutatkozó rendezvényén Pető Ernő, a ChinaCham Hungary Magyar-Kínai Gazdasági Kamara elnöke is részt vett és interjút adott a Kína Online-nak.



Pető Ernő elmondta: nem csak Kína legnagyobb vásáráról van szó, hanem világviszonylatban is számottevő esemény, hiszen mintegy 150 ezer termék kerül bemutatásra 60 ezer négyzetméteren. A promóciós rendezvény időzítése is remek, hiszen Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek körülbelül egy hónap múlva lesz a hivatalos kínai látogatása.



Interjú Pető Ernő elnökkel (ChinaCham Hungary Magyar-Kínai Gazdasági Kamara)

A kantoni azon kevés vásárok közé tartozik, amely külön figyelmet fordít az import termékekre és ezen belül is a technológiai transzferre, a tervezők munkáira, a kreatív munkákra... Ez azért különösen fontos nekünk magyaroknak, mivel mi áruban nem minden tekintetben tudunk a kínai piacra betörni - véli az elnök.

Az expó a kínai kormány és a kínai Kereskedelmi Minisztérium által támogatott vásár, ennek következtében a részvételi díjak igen kedvezőek alakulnak. 2014-ben a magyar állam pedig a HITA-n keresztül továbbfejleszt egy olyan támogatási programot, amely kifejezetten a magyar kis- és középvállalkozásoknak teszi lehetővé, hogy az ilyen vásárokon részt vegyenek.

Interjú Pető Ernő elnökkel (ChinaCham Hungary Magyar-Kínai Gazdasági Kamara)


A 115. Kantoni Export-Import Kiállítás és Vásár bemutatkozó rendezvényén Pető Ernő, a ChinaCham Hungary Magyar-Kínai Gazdasági Kamara elnöke is beszédet mondott


Pető Ernő hozzátette: a keleti nyitás kapcsán kerültek reflektorfénybe a kereskedőházak, amelyeknek nagyon nagy szerepe van abban, hogy egy-egy ilyen rendezvényen magyar cégeket képviseljenek, azokat az árukat, infirmációkat továbbítsák az adott piacon, amelyeket a vállalkozások saját korlátaik miatt külön-külön nem tudnának megtenni.


MCOnet