Kína - hírek

Kínai-Magyar Üzleti Fórumot rendeztek a Budapest China Martban

Kínai-Magyar Üzleti Fórumot rendeztek a Budapest China Martban
2014. március 20-án rendeztek Kínai-Magyar Üzleti Fórumot Budapesten, amelyen részt vett Wang Hongliang, a Kínai Népköztársaság Magyarországi Nagykövetségének kereskedelmi tanácsosa is.


A februári magyar miniszterelnöki látogatás eredményei a kínai–magyar kapcsolatokban címmel tartott előadást  Wang Hongliang, a Kínai Népköztársaság Magyarországi Nagykövetségének kereskedelmi tanácsosa (1.rész)

A magyar miniszterelnök  februári  látogatása Kínában ismét felpezsdítette a két ország kereskedelmi, gazdasági kapcsolatait. A hazai kkv-k számára a legizgalmasabb kérdések a gyakorlat színterén fogalmazódnak meg. Számos sikeres vállalat példája mutatja, hogy vannak esélyei a hazai kkv-knak nemcsak a Kína felé irányuló exporttal, hanem itthoni piacbővítéssel, illetve európai uniós hídfőállásként is, kínaiakkal közös céggel. Az Üzleti Fórumon rengeteg hasznos, gyakorlati ismeretre tehettünk szert, üzleti kapcsolatokat létesíthettünk a sikeres üzleti lépés megtétele érdekében - vélik a szervezők.



A februári magyar miniszterelnöki látogatás eredményei a kínai–magyar kapcsolatokban címmel tartott előadást  Wang Hongliang, a Kínai Népköztársaság Magyarországi Nagykövetségének kereskedelmi tanácsosa (2.rész)


A februári magyar miniszterelnöki látogatás eredményei a kínai–magyar kapcsolatokban címmel tartott előadást a rendezvényen  Wang Hongliang, a Kínai Népköztársaság Magyarországi Nagykövetségének kereskedelmi tanácsosa. Orbán Viktor látogatását hatalmas várakozások előzték meg, a nagykövetség is sokat készült a kétoldalú találkozó előkészítésén, a látogatást a barátság és a bizalom övezte. Ez idő alatt egy gazdasági fórumot is rendeztek Kínában, amelyen 19 jelentős megállapodást írtak alá - emlékeztetett Wang Hongliang.



Bilek Péter, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal ( HITA ) elnökhelyettese is előadást tartott

Bilek Péter, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal ( HITA ) elnökhelyettese főként arról beszélt, hogy milyen ágazatokban, milyen termékekkel, milyen szolgáltatásokkal lehet Kínában sikereket elérni.   Darabos Tamás, az EXIM vezérigazgató-helyettese beszédében a kínai exporttámogatási lehetőségeket tárta fel hitelek és biztosítások formájában. Őt követte  Cao YaBin, a CCIC Kft. ügyvezető igazgatója, aki bemutatta a Kínai Karantén Hivatal (a legjelentősebb vizsgáló és tanúsító szervezet) működését, amelyen keresztül Kínába be lehet vinni az árut.



Előadást tartott Darabos Tamás, az EXIM vezérigazgató-helyettese is


Kínai-Magyar Üzleti Fórumot rendeztek a Budapest China Martban

Kínai-Magyar Üzleti Fórumot rendeztek a Budapest China Martban


P. Szabó Sándor, a Kínai Közigazgatás-, Gazdaság- és Társadalomkutató Központ vezetője a Kávészünet után a kínai gazdaság jelenlegi helyzetét vázolta föl,  majd Nagy Gábor László, a CECZ (Central European Trading and Logistic Cooperation Zone) marketing- és PR-igazgatója beszélt a Kínai Kereskedelmi Minisztériummal együtt létrehozott kereskedelem-fejlesztési alapról, mely a kkv-k számára nyújt segítséget. A Magyar–Kínai Gazdasági Kamara (ChinaCham Hungary) tevékenységéről, szolgáltatásairól, rendezvényeiről, tapasztalatairól tartott előadást Tóthfalusy Péterné alelnök, majd a Kínai áruk hazai kereskedelméről hallhattunk hasznos információkat a Budapest Fashion Center ügyvezető igazgató helyettesétól, Zhu Zilitől.



Cao YaBin, a CCIC Kft. ügyvezető igazgatójának előadása 1. rész


Kínai-Magyar Üzleti Fórum, Budapest China Mart

"A hazai kkv-k üzleti esélyei Kínában és itthon" alcímmel megrendezett konferencián sok érdeklődő vállalkozó részt vett




Cao YaBin, a CCIC Kft. ügyvezető igazgatójának előadása 2. rész



"A hazai kkv-k üzleti esélyei Kínában és itthon" alcímmel megrendezett konferencián Interaktív üzleti fórumot rendeztek 14.10−15.40 között, amelyen  magyar cégek gyakorlati tapasztalatai, jó tanácsai hangoztak el, és választ kaphattak arra az érdeklődő cégek, hogy hogyan működik a külkereskedelem Kínával, Kínában? Az esemény  Üzleti kézfogóval zártult, ahol a részt vevők ismerkedhettek egymással.



MCOnet