Kína - hírek

Kínai delegációval találkozott Pest megye alelnöke, Szabó István

Kínai delegációval találkozott Pest megye alelnöke, Szabó István
A Kínai Kereskedelmi Minisztérium Befektetést Elősegítő Igazgatósága Európai Hivatalának (CIPA) igazgatójával és kínai vállalatok vezetőivel tárgyalt Szabó István, Pest Megye Közgyűlésének alelnöke 2014. március 24-én Budapesten.
A kínai delegáció hétfőn kezdődő magyarországi látogatásának elsődleges célja, a magyarországi közvilágítás rekonstrukció E.ON EEP programon belüli megvalósítása, és azzal kapcsolatos üzleti tárgyalások folytatása. Az említett E.ON Energiahatékonysági Programban résztvevő önkormányzatok az együttműködés értelmében a közvilágítási lámpatestek cseréjén túl, 8-10 évre vonatkozó áramdíj megtérülésben is részesülnek.

A Kínai Kereskedelmi Minisztérium Befektetést Elősegítő Igazgatósága Európai Hivatalának (CIPA) igazgatójával, Zhang Kun úr

A Kínai Kereskedelmi Minisztérium Befektetést Elősegítő Igazgatósága Európai Hivatalának (CIPA) igazgatójával, Zhang Kun úrral és kínai vállalatok vezetőivel tárgyalt Szabó István, Pest Megye Közgyűlésének alelnöke 2014. március 24-én



Ehhez az együttműködéshez szeretné a kínai fél, ha Magyarország teljes E.ON áramszolgáltatási területén eltudná végezni a közvilágítás rekonstruálást, melyhez az önkormányzatok hozzájárulása elengedhetetlen.  A China Investment Promotion Agency (röviden CIPA) és az EU-China Industrial and Commercial Investment Promotion Union (röviden ECIPU) támogatásával az AVIC Európában lévő egyik legnagyobb cégcsoporttal, az E.ON-nal hosszútávú stratégiai együttműködő partnerséget köt a közeljövőben és közösen fejlesztik, valamint valósítják meg az említett EEP programot.



Szabó István, Pest Megye Közgyűlési alelnökének köszöntője


Szabó István, Pest Megye Közgyűlésének alelnöke a kínai delegációval történő találkozáskor köszöntő beszédében elmondta: Magyarország számára nagyon fontos a keleti nyitás, az a fajta politika, amelynek során hazánk újra élővé teszi a keleti kapcsolatait. Ebben első számú partnerünk Kína - emelte ki.




Zhang Kun, a Kínai Kereskedelmi Minisztérium Befektetést Elősegítő Igazgatósága Európai Hivatalának (CIPA) igazgatója



Zhang Kun, a Kínai Kereskedelmi Minisztérium Befektetést Elősegítő Igazgatósága Európai Hivatalának (CIPA) igazgatója legelőször is bemutatta a szervezetét, amely a Kínai Kereskedelmi Minisztérium Befektetést Elősegítő Igazgatósága Európai Hivatala, amelynek első központja Budapesten létesült, ám hamarosan Németországban is nyílik egy hasonló központ. Fő céljuk, hogy egyre több  működő, vagy működőképes kínai-magyar projektet találjanak, hozzanak létre, működtessenek.



Wang Baoying cégvezető (AVIC International Renewable, Energy Corporation)


Wang Baoying cégvezető (AVIC International Renewable, Energy Corporation) a találkozó során ismertette: légiközlekedéshez kapcsolódó berendezések gyártásával foglalkoznak. Ezen kívül foglalkoznak nemzetközi kereskedelemmel, ingatlanbefektetésekel, high-tech termékek gyártásával, tervezésével, illetve ásványi anyagok feltárásához csatlakozó technológiák létrehozával és megújuló energiák fejlesztésével. Elhangzott: a cég összvagyona 140 milliárd.



Bauer Zsolt, a Regional Environmental Center Regionális Környezetvédelmi Központ Kommunikációs és PR vezetője


Bauer Zsolt, a Regional Environmental Center Regionális Környezetvédelmi Központ Kommunikációs és PR vezetője a tárgyalás során bemutatta szervezetét, amelyet Magyarország az Európai Unióval együtt alapított és mára 30 ország csatlakozott ahhoz a nemzetközi egyezményhez, amelynek alapján működik a szervezet. Ma elsősorban környzetevédelemmel és fenntartható fejlődéssel foglalkoznak, ezen belül a megújuló energiákkal és az éghajlatváltozás problémakörével.


 

Dr. Iványi Zsuzsa, a Regional Environmental Center  Regionális Környezetvédelmi Központ szakértője

 



Dr. Iványi Zsuzsa, a Regional Environmental Center  Regionális Környezetvédelmi Központ szakértője hozzátette, 2010-ben indult 5 éves projektjük címe: Európai Unió-Kína Tiszta Energia Központ. A projekt fő célkitűzése, hogy együttműködés révén elősegítsék Kínában a tiszta energiák elterjedését. Nagyon fontos az önkormányzatok szerepe, az ipari cégek és az üzleti szerktor bevonása is - hangsúlyozta Dr. Iványi Zsuzsa.

Szabó István, Pest Megye Közgyűlésének alelnöke a Kínai Kereskedelmi Minisztérium Befektetést Elősegítő Igazgatósága Európai Hivatalának (CIPA) igazgatójával, Zhang Kun úrral


Szabó István, Pest Megye Közgyűlésének alelnöke a Kínai Kereskedelmi Minisztérium Befektetést Elősegítő Igazgatósága Európai Hivatalának (CIPA) igazgatójával, Zhang Kun úrral




Szabó István, Pest Megye Közgyűlésének alelnökének záró szavai



MCOnet