Kína - hírek

2015-re elkészül a kínai citromsavgyár Szolnokon

2015-re elkészül a kínai citromsavgyár Szolnokon
A kormány kiemelt beruházássá minősítette a China BBCA citromsavgyár építési projektjét - ismertette Szalay Ferenc, Szolnok fideszes polgármestere .

China BBCA


Li Zsung-csie, a China BBCA elnök-vezérigazgatója ismertette: az előkészítő munkák két évig tartottak. A 100-150 millió dollár (vagyis durván 22-33 milliárd forint) értékű beruházás a China BBCA, valamint a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Zrt. közös finanszírozásában valósul meg.

Szalay Ferenc polgármester



A szolnoki üzem 400 embernek ad majd munkát, az évi 60 ezer tonna termék előállításához 100 ezer tonna kukoricát használnak majd fel a tervek szerint. Az építkezés idén nyáron megkezdődik az ipari parkban, és várhatóan 2015 végéig elkészül.


Szalay Ferenc polgármester a beruházás bejelentésekor, 2012-ben jelezte: bár a létesítmény már az eredeti elképzelések megvalósítása után is az ország egyik legjelentősebb vegyi üzeme lesz, reményeik szerint a későbbiekben a China BBCA Group Co. palettájáról más termékek - így paracetamol, aszkorbinsav, vagy éppen cukor - gyártásával is bővülhet majd a BBCA-Szolnok Biokémiai Zrt. tevékenysége.


MCOnet