Kína - hírek

Balatoni Monika Kínában tárgyalt az együttműködések kiterjesztéséről

Balatoni Monika Kínában tárgyalt az együttműködések kiterjesztéséről
Balatoni Monika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára nemrég Sanghajba utazott, hogy a magyar-kínai együttműködésekről egyeztessen.

Balatoni Monika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára


Számos téren komoly perspektívája van a magyar-kínai kapcsolatoknak, a kínaiak pedig nagyon nyitottnak mutatkoznak a lehetőségek iránt - fogalmazott Balatoni Monika a látogatásról.


Hu Csin-csünnel, az állami rádió-, film- és televízió-felügyelet sanghaji elnökével  a jövőbeli magyar-kínai kulturális események nyilvánosságának fokozásáról egyeztettek az év végi nagyszabású Munkácsy-kiállítás kapcsán.


A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára szerint a múlt örökségét felhasználva azt kell elérni, hogy a kínaiak a jelenben is értelmezni tudják a magyar értékeket. Az innovációs, kulturális, kreatív, dizájn ágazatok mind nagyszerű együttműködési platformot jelentenek, segítenek tartalommal megtölteni a már meglévő tereket - fogalmazott Balatoni Monika.




Hatalmas kulturális komplexum épül Kínában magyar tervek alapján


Magyarország olyan kulturális értékeket és szakmai know-how-t képvisel, amelyre Kínában egyre erősebb igény mutatkozik - mondta Balatoni Monika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára a kínai-magyar kulturális kapcsolatok erősödéséről szóló sajtótájékoztatón a Művészetek Palotájában.


MTI/MCOnet