Kína - hírek

Kína Guangxi tartományának kormányzó-helyettesével tárgyalt Szijjártó Péter

Kína Guangxi tartományának kormányzó-helyettesével tárgyalt Szijjártó Péter

Szijjártó Péter
a magyar-kínai kétoldalú kapcsolatok összehangolásáért felelős kormánybiztos 2014. június 11-én fogadta Zhang Xiaoqin-t, Kína Guangxi tartományának kormányzó-helyettesét.

 

A magyar és  a kínai kormány stratégiai célkitűzése a Kína és Közép-Kelet Európa közötti gazdasági együttműködés fejlesztése. Ebben a tekintetben Magyarország és Guangxi tartomány fontos hídfőállásokat jelentenek, hiszen a kínai exportárut Európába szállító hajók jelentős része a dél-kínai tartományból indul útjára, és a kínai áruk vasúton történő Nyugat-Európába juttatásában Magyarország fontos szerepet játszik.


szijjártó Péter

 

Szijjártó Péter a magyar-kínai kétoldalú kapcsolatok összehangolásáért felelős kormánybiztos  Zhang Xiaoqin-t, Kína Guangxi tartományának kormányzó-helyettesét fogadta



Ebből a szempontból kiemelt jelentőségű a Budapes-Belgrád vasútvonal felújítása, amely a legversenyképesebb útvonala lesz a kínai áruk Nyugat-Európába juttatásának.

A kétoldalú kereskedelmi forgalom bővítése érdekében Guangxi tartományból 100 vállalat képviselői érkeztek Magyarországra, vállalatközi együttműködések létrehozása érdekében.


Miniszterelnökség/MCOnet

Fotó: Botár Gergely