Kína - hírek

Kínai (Guangxi) - Magyar Befektetési és Együttműködési Konferenciát rendeztek Budapesten

Kínai (Guangxi) - Magyar Befektetési és Együttműködési Konferenciát rendeztek Budapesten
Guangxi Zhuang Nemzetiségi Autonóm Tartomány Kereskedelmi Osztálya és a Guangxi Nemzetközi Kiállítási Iroda, a ChinaCham Hungary Magyar-Kínai Gazdasági Kamara valamint a HITA (Nemzeti Külgazdasági Hivatal) és a VOSZ (Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége) támogatásával rendeztek Kínai (Guangxi) - Magyar Befektetési és Együttműködési Konferenciát.

 

Guangxi Zhuang Nemzetiségi Autonóm Tartomány kormányának alelnöke, Zhang Xiaoqin


A 2014. június 12-én a budapesti Hotel Hélia Konferenciatermében megrendezett eseményen a ChinaCham, a HITA, a VOSZ, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Guangxi Zhuang Nemzetiségi Autonóm Tartomány Kormányzati Szervei, kínai városi ipari parkok és vállalatok mintegy 150 fővel képviseltették magukat.

Kiállítási Iroda, CECZ Közép-európai Kereskedelmi és Logisztikai Együttműködési Övezet, valamint a 11. Kínai-ASEAN világkiállítás kerültek bemutatásra.

Pető Ernő a Magyar-Kínai Gazdasági Kamara elnöke beszédében üdvözölte, hogy a tartomány közép-európai megjelenése Magyarországon kezdődött meg ezzel a kiállítással és konferenciával, és a tartomány adottságai (szárazföldön például Vietnammal határos), nagysága (alig kétszer nagyobb mint Magyarország), valamint szertágazó ipari termelése elsősorban a magyar kis- és közép-vállalkozásoknak nyújthat jó lehetőségeket.

Zhang Xiaoqin


Guangxi Zhuang Nemzetiségi Autonóm Tartomány kormányának alelnöke, Zhang Xiaoqin beszédében kiemelte Guangxi 5 nagy befektetési előnyét, elmondta, hogy szeretné, hogy Guangxi aktívan együttműködjön a két ország vezetői által elért konszenzus végrehajtásában, és hogy erősítsék a kétoldalú kereskedelmet, valamint növeljék a kereskedelmi bevételeket. 

Magyarország Guangxi fontos közép-kelet európai kereskedelmi partnere, Guangxi erőforrásai, ipari szerkezete és piaci struktúrája igen kedvező, az együttműködésben nagy lehetőségek és jó kilátások rejlenek.

Az eseményen Dr. Berényi János, a Nemzetközi Külgazdasági Hivatal elnöke, Wang Hongliang, a Kínai Nagykövetség kereskedelmi tanácsosa is felszólalt.

Zhang Xiaoqin


Ez a találkozó aktívan elősegíti a két ország vezetői által elért megállapodások végrehajtását, a kínai-magyar kereskedelemi együttműködés fejlődését, ugyanakkor fontos része a Guangxi „Kínai-közép-kelet-európai Kereskedelmi és Befektetési Év” programjának is.

Az együttműködési tovább mélyítése érdekében Guangxi Zhuang Nemzetiségi Autonóm Tartomány Kereskedelmi Osztálya, a ChinaCham Hungary Magyar-Kínai Gazdasági Kamara és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara egy kereskedelmi és gazdasági együttműködési megállapodást írtak alá konferencián, amely a „China Smart Expo 2014” elnevezésű, 6 napos kiállítás és vásár keretében került megrendezésre.



mconet