Kína - hírek

A ChinaCham Hungary együttműködést kötött Guangxi Tartomány Kereskedelmi Osztályával - interjú Pető Ernővel

A ChinaCham Hungary együttműködést kötött Guangxi Tartomány Kereskedelmi Osztályával - interjú Pető Ernővel
A ChinaCham Hungary társszervezésében került megnyitásra a Guangxi Zhuang Nemzetiségi Autonóm Tartomány közel 100 cégének a kiállítása a budapesti China Martban, amelynek keretében befektetési konferenciát is rendeztek.
Pető Ernő, a ChinaCham Hungary Magyar-Kínai Gazdasági Kamara elnöke elmondta: Guangxi Kína egyik legdinamikusabban fejlődő tartományai közé tartozik és a legdélibb tartomány, amelynek szárazföldön Vietnámmal és Észak-Koreával összeköttetése van. Emellett a tartomány jelentős tengeri kikötőkkel rendelkezik.



Interjú Pető Ernővel, a ChinaCham Hungary Magyar-Kínai Gazdasági Kamara elnökével



Kiemelte: a budapesti esemény jelentőségét mutatja, hogy a tartomány alkormányzója, és a magyarországi kínai nagykövet is részt vett a megnyitón.  Guangxi Zhuang Nemzetiségi Autonóm Tartomány kormányának alelnöke, Zhang Xiaoqin elmondása szerint várják azt, hogy Magyarország mint platform szerepet játszhasson a Közép-európai terjeszkedésben.


Guangxi Zhuang Nemzetiségi Autonóm Tartomány kormányának alelnöke, Zhang Xiaoqin

 

Guangxi Zhuang Nemzetiségi Autonóm Tartomány kormányának alelnöke, Zhang Xiaoqin a China Smart Expon




Az eseményt arra is fel tudtuk használni, hogy a  Tartomány Kereskedelmi Osztályával és a ChinaCham Hungary,  valamint a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara egy olyan együttműködést írjon alá, amely a kínai és a magyar fél kis- és középvállalkozásainak tud segítséget nyújtani a kapcsolatfelvételben - tette hozzá Pető Ernő.


MCOnet

Kép forrása: kínai Nagykövetség