Kína - hírek

A kínaiak jó befektetési helyszínnek látják Magyarországot - interjú Bilek Péterrel (HITA)

A kínaiak jó befektetési helyszínnek látják Magyarországot - interjú Bilek Péterrel (HITA)
A Budapesten megrendezésre került China Smart Expo 2014. elnevezésű rendezvény Shangdong tartományt bemutató szekcióján Bilek Péter a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) kormányzati kapcsolatokért felelős elnökhelyettese is részt vett.



Interjú Bilek Péter a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) kormányzati kapcsolatokért felelős elnökhelyettesével



"Ismét egy olyan rendezvényen vehettünk részt, ahol a magyar és a kínai vállalatok közötti  kétoldalú kapsolatokat tudjuk erősíteni" - nyilatkozta Bilek Péter. Hozzátette: "Kína erre a rágióra úgy tekinthet, mint egy olyan térsége Európának, amely kiemelkedő növekedés elé néz, jó export és import partnereket tud itt találni. Emellett jó befektetési helyszínnek látják Magyarországot, hiszen egy itt befektető kínai cég az egész Európai Uniót el tudja látni, de a Független Államok Közössége és a Balkán irányába is elosztó központ tud lenni a kínai cégek számára".




Interjú Branislav Bugarski a Vajdasági Autonóm Kormány régiók közötti együttműködéséért felelős miniszterrel


Az eseményre érkeztek vendégek Szerbiából, Szlovákiából és Németországból is. Branislav Bugarski a Vajdasági Autonóm Kormány régiók közötti együttműködéséért felelős miniszter elmondta: nagyon örül, hogy a Vajdaság szoros kapcsolatot ápol Magyarországgal és részese tud lenni annak a folyamatnak, amely jelenleg Kínával zajlik. Hozzátette: Érdeklik azok a lehetőségek, amelyek a jövőben a jövőben meghatározóak lehetnek ennek a régiónak a fejlődésében. Azt is megemlítette, hogy Shandong Tartomány már folytat egy 700 millió eurós autópálya beruházást Szerbiában.



MCOnet