Kína - hírek

A Wanhua cégcsoport segíti a kínai cégek Magyarországra érkezését

A Wanhua cégcsoport segíti a kínai cégek Magyarországra érkezését

Ding Jianshen, a Borsodchem vezérigazgatója elmondta, a Wanhua cégcsoport átvette a Borsodchem azon ígéreteit, miszerint megszerzi a helyi önkormányzatok és lakosság elismerését és hídként köti össze Kínát és Magyarországot, segítve a kínai cégek Magyarországra érkezését.

A Wanhua cégcsoport a közép-kelet-európai régió egyik legnagyobb üzleti befektetője, 2011 februárjában szerezte meg a Borsodchem tulajdonjogát. A Wanhua cégcsoport idén júniusban a Bank of China magyarországi fiókjával és a HITA-val közösen rendezték meg a Kínában megtartott 10 napos befektetési roadshow-t, mely keretében kínai cégek ismerkedhettek meg Magyarország befektetési küörnyezetével.

Ding Jianshen, a Borsodchem vezérigazgatója

Ding Jianshen, a Borsodchem vezérigazgatója elmondta, a Wanhua hídként köti össze Kínát és Magyarországot

A cégcsoport tervei között szerepel egy új bázis létrehozása is, mely részleteit még nem hozták nyilvánosságra. Ezzel együt tervezik a gazdasági kereskdelemi együtműködési zóna létrehozását, melyet a magyar kormány már jóváhagyott, a cégcsoport jelenleg a Kína Kereskedelmi Minisztériumnak benyújtandó anyagot állítja össze- tette hozzá Ding Jianshen.

A kereskedelmi zóna legalább 10 kínai nagyvállalatot fog Magyarországra vonzani, ezek egyike Shandong tartomány Rizhao városából érkezik.