Kína - hírek

Megnyílt az első Kínai-Magyar Orvosi Gyógyítói Központ Budapesten

Megnyílt az első Kínai-Magyar Orvosi Gyógyítói Központ Budapesten

Az új kínai-magyar orvosi gyógyítói intézet a pesti klinikai negyedben működő Benyovszky Orvosi Központ gyógyító intézményhez kapcsolódva a két ország szakembereinek az együttműködésével jött létre.

 

Dr. Berényi János, a nemzeti Külgazdasági Hivatal elnöke is köszöntőt mondott

 

A klinikai negyed új, korszerű, 600 nm alapterületű  magán orvosi intézménye, a Benyovszky Orvosi Központ, harminc féle orvosi-gyógyítói szolgáltatással felkészült a Magyarországon élő kínai betegek fogadására, és a hagyományos kínai gyógyászati eljárások bevezetésére. A  közvetlen napi járó beteg ellátás kiegészül tudományos, oktatási, prevenciós, egészségszűrési és életmód tanácsadási tevékenységekkel. Az intézmény részt vesz nemzetközi tudományos programokban, koordinál hazai egészségügyi kutatási projekteket, és közreműködik az egyetemi egészségügyi képzésben is. Európai Orvosi Szakmai Minősítési Akkreditációval rendelkezik.

 

Dr. Berényi János, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA), Kínai-Magyar Orvosi Gyógyítói Központ

 

A hivatalos megnyitón köszöntőt mondott Dr. Berényi János, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) elnöke is

 



A kormányzati szándékban megnyilvánuló kínai-magyar együttműködés megvalósításának értékes része kíván lenni az új Kínai-Magyar Orvosi Gyógyítói Központ. 2014. július 3-án a hivatalos megnyitón köszöntőt mondott Dr. Berényi János, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) elnöke és Pető Ernő, a ChinaCham Hungary Magyar-Kínai Gazdasági Kamara elnöke. 

 

 

Pető Ernő, a ChinaCham Hungary Magyar- Kínai Gazdasági Kamara elnöke is beszédet mondott

 

"A kínai-magyar kapcsolatok az utóbbi években óriási lendületet vettek köszönhetően a keleti nyitás politikájának" - kezdte Dr. Berényi János, majd hozzátette: az egyre szorosabbá váló gazdasági kapcsolatok mellett egyre több kínai választja második hazájának Magyarországot. Az ő orvosi ellátásukat is biztosítani fogja az első Kínai-Magyar Orvosi Gyógyítói Központ, a Benyovszky Intézet, ahol a nyugati egészségügyi orvoslás mellett a tradicionális kínai orvoslási módszerek is helyet kapnak.

 

Egry Attila, a Józsefváros alpolgármestere az ünnepélyes megnyitón

 

 

Pető Ernő, a ChinaCham Hungary Magyar-Kínai Gazdasági Kamara elnöke beszédében elmondta: a kamara legfontosabb célja, hogy a két ország közötti gazdaségi kapcsolatokat elősegítse, a két ország vállalkozásai számára hidat képezzen az egymással való kapcsolatteremtésre. "A legtöbb kétoldalú kapcsolat gazdasági vagy diplomáciai kérdés, ám Kínával ez nem így van. Éppen ezért kamaránk nagyon fontos célnak tartja azt, hogy a gazdasági kapcsolatokon túlmenően a kulturális, a művelődési és egyéb kapcsolatokban is részt vegyen és erősítse azokat" - húzta alá Pető Ernő, aki szerint a ChinaCham Hungary örömmel vesz részt minden hasonló rendezvényen.

 

 

G. Németh György, a Benyovszky Orvosi Központ igazgatójának köszöntője

 

Egry Attila, a Józsefváros alpolgármestere az ünnepélyes megnyitón Kocsis Máté polgármester baráti üdvözletét tolmácsolta a jelen lévőknek. Beszédéből kiderült: a legnagyobb magyarországi kínai közösség a Józsefvárosban él, az önkormányzat számára pedig az emberek és az általuk képviselt gazdasági erő kiemelten fontos. Az alpolgármestere elmondása szerint az önkormányzat az új létesítménynek minden támogatást meg fog adni és külön figyelmet fog fordítani rá.

 

Pető Ernő, a ChinaCham Hungary Magyar- Kínai Gazdasági Kamara elnöke, G. Németh György, a Benyovszky Orvosi Központ igazgatója, Egry Attila, a Józsefváros alpolgármestere

Megnyílt az első Kínai-Magyar Orvosi Gyógyítói Központ Budapesten

 

G. Németh György, a Benyovszky Orvosi Központ igazgatója elmondta, a magyarországon élő kínai betegek számára az intézmény mostantól rendelkezésre áll, de ugyanúgy a magyar páciensek számára is, akik megismerkedhetnek egy új típusú eljárással, a kínai gyógyászattal. "A jó szakemberek mellett nagyon fontos a tolmácsolás is, hiszen Közép-Európában a népességhez viszonyítva a legnagyobb kínai kolónia Magyarországban: több mint 30 ezer fő" - tette hozzá az igazgató.

 

MCOnet