Kína - hírek

A kínai és a magyar tudás ötvözése a Benyovszky Orvosi Központ - interjú Pető Ernővel

A kínai és a magyar tudás ötvözése a Benyovszky Orvosi Központ - interjú Pető Ernővel

Pető Ernő, a ChinaCham Hungary Magyar-Kínai Gazdasági Kamara elnöke adott interjút a Budapesten megnyílt első Kínai-Magyar Orvosi Gyógyítói Központ átadásán.

 

Interjú Pető Ernővel, a ChinaCham Hungary Magyar-Kínai Gazdasági Kamara elnökével

 


Örömmel vettem részt a Benyovszky Orvosi Központ megnyitásán a ChinaCham Hungary képviseletében. Kamaránk ugyan a gazdasági kapcsolatok fejlesztésén dolgozik, de Kína vonatkozásában különleges jelentőséggel bír a gazdasági kapcsolatokon túlmenően az egyéb kapcsolat is. Ezek közül is kiemelkedik a két kultúra egymáshoz közelítése, amelynek része a két orvoslási kultúra egymáshoz való közelítése is - véli Pető Ernő.

 

Pető Ernő, a ChinaCham Hungary Magyar- Kínai Gazdasági Kamara elnöke, Kínai-Magyar Orvosi Gyógyítói Központ

 

Pető Ernő, a ChinaCham Hungary Magyar- Kínai Gazdasági Kamara elnöke is beszédet mondott a kínai-magyar orvosi közont megnyitóján




Ez a vállalkozás nagyon jó példája lehet annak, hogy hogyan lehet ötvözni a nyugati orvoslási kultúrát,  a magyar sajátosságokat - gyógyvizek, termálvizek-  a tradicionális kínai orvoslással, amely 6000 évre tekint vissza és a mai napig fejlődik. Ez egy olyan lehetőség, amely a magyarországi kínai orvoslás központjává teheti Budapestet - hangsúlyozta többek között interjújában a ChinaCham Hungary Magyar-Kínai Gazdasági Kamara elnöke.

 

 MCOnet