Kína - hírek

Megkezdődött a 18. Kínai Nemzetközi Befektetési és Kereskedelmi Vásár promóciója

Megkezdődött a 18. Kínai Nemzetközi Befektetési és Kereskedelmi Vásár promóciója

Június 26-án Hong Kongban megtartották a 18. Kínai Nemzetközi Befektetési és Kereskedelmi Vásár (CIFIT) első promóciós konferenciáját. Kína legnagyobb befektetési konferenciája 2014 szeptember 8-11 között kerül megrendezésre Xiamenben.

A konferencia szervező bizottságának elnöke, Xiamen város alpolgármestere Zhang Can Min elmondta, a 18. Kínai Nemzetközi Befektetési és Kereskedelmi Vásár (CIFIT) öt nagy stratégiai munka fóruma lesz. Az 5 nagy stratégiai munka fóruma a következőket foglalja magában: nemzeti befektetési támogatás fóruma, a kínai vállalkozások külföldre jutásának fóruma, a multinacionális cégek fóruma, a kis- és középvállalkozások fóruma illetve a befektetésekhez szükséges hiteles információk és hírek fóruma. A konferencia célja, hogy elősegítse a szakmai specializálódást, a nemzetköziesedést, a piacorientáltságot, mindezzel egy globális befektetési központot kíván létrehozni.

 

Zhang Can Min

Xiamen város alpolgármestere Zhang Can Min ismerteti a konferencia főbb témáit

Zhang Can Min kifejtette, az utóbbi időben Kína nagy erővel támogatja a Xi Jinping KKP főtitkár által javasolt Új Selyemút Gazdasági Övezet, illetve a Tengeri Selyemút programot. Az idei konferencia aktívan ösztönzi az összefoglaló néven "Egy Út- Egy Övezetnek" nevezett stratégiát, ennek megvalósulása a speciális, Selyemút témájú kiállító övezet, ami egyrészt a szárazföldi Selyemút menti országok, másrészt a tengeri Selyemút partmenti országainak befektetési lehetőségeivel és speciális termékeivel foglalkozik. 

Az idei CIFIT ezen kívül a Kína és a közép-kelet-európai országok fontos befektetési fóruma lesz. A Kína - KKE befektetések kérdésköreire koncentrálva kiállítást, vitafórumot és konferenciát is szerveznek. Erre a célra speciális kiállító körzetet is kialakítanak, ahol a kke országok befektetési környezetét, fontos iparágait, együttműködésre alklamas projektjeit, speciális termékeit is bemutatják, átfogóan demonstrálva a kke országok vonzerejét és üzleti lehetőségeit. Mindezeken túl befektetést ösztönző konferenciát és vitafórumot, továbbá befektetési projekt partnerkereső fórumot tartanak, nagy hangsúlyt fektetve az infrastruktúra, erőforrások, információ és kommunikáció iparágainak területeire, kiszélesítve a Kína és a közép-kelet-európai országok üzleti lehetőségeit.

 

(P.B.)

kép forrása: http://cnews.chinadaily.com.cn/