Kína - hírek

Kövér László az Országgyűlés elnöke is fogadta a Kínai Kommunista Párt delegációját

Kövér László az Országgyűlés elnöke is fogadta a Kínai Kommunista Párt delegációját

2014 júlus 4-5 között a Fidesz meghívására a Kínai Kommunista Párt Központi Bizottsága Külügyi Osztályának Osztályvezetője Zhou Li egy baráti delegáció kíséretében tett Magyarországon látogatást. A delegációt Kövér László az Országgyűlés elnöke, Kósa Lajos a Fidesz alelnöke és más politikai méltóságok fogadták. A találkozón Xiao Qian kínai nagykövet is részt vett.

Zhou Li elmondta, a Xi Jinping által javasolt Selyemút Gazdasági Övezet terve által Kína és a Magyarországot is magába foglaló kke régió számára nyitott új kommunikációs csatornákat és előnyös együttműködési lehetőségeket. Magyarország a Keleti nyitás program keretében nagy figyelmet szentel a kínai és kelet-ázsiai országokkal való kapcsolat erősítének. A két félnek meg kell ragadnia ezt az alkalmat és a kínai-magyar baráti kapcsolatokat új, magasabb szintre kell helyeznie.

Zhou Li a Kína Kommunista Párt Központi Bizottsága Külügyi Osztályának Osztályvezetője

Zhou Li egy baráti delegáció kíséretében tett Magyarországon látogatást

Zhou Li kihangsúlyozta, a pártközi cserék a két ország baráti kapcsolatainak előmozdításához járul nagyban hozzá, kölcsönösen megosztva a pártkormányzási tapasztalatokat a pártközi cserék az együttműködések gyakorlati megvalósulását segítik elő.

Kövér László

Kövér László az Országgyűlés elnöke is fogadta a Kínai Kommunista Párt delegációját

A magyar politikusok egyenként juttatták kifejezésre, Kína és Magyarország hosszú történelemre, gazdag kultúrára, hagyományokra és baráti kapcsolatra tekint vissza. A Xi Jinping által javasolt Selyemút Gazdasági Övezet a Magyarországot is magába foglaló kke országok számára új lehetőségeket biztosít. Magyarország hajlandó politikai párt, kormány és parlament szintű csatornákon keresztül erősíteni a kínai politikai kormányzással a kölcsönös bizalmat, megértést és barátságot, hogy a kínai-magyar kapcsolatok egyre jobban elmélyülhessenek és fejlődhessenek.

 

Nagykövetség/P.B.

a kép forrása: http://kz.chineseembassy.org/