Kína - hírek

Kínai orvosok, kínai módszerekkel fogják kezelni a betegeket Budapesten

Kínai orvosok, kínai módszerekkel fogják kezelni a betegeket Budapesten

A pesti klinikai negyedben nyílt meg az első Kínai-Magyar Orvosi Gyógyítói Központ a Benyovszky Orvosi Központban. Ennek kapcsán nyilatkozott az intézet igazgatója, valamint a központnak helyet adó önkormányzat  alpolgármestere.

 

 

Interjút adott Egry Attila, Józsefváros alpolgármestere 



Egry Attila, Józsefváros alpolgármestere elmondta: a józsefvárosi önkormányzat örömmel tapasztalta, hogy egy ilyen szép új fejlesztés készült el az orvoslás területén, ahol a keleti és a nyugati orvoslást sikerül egymással vegyíteni.  Józsefváros támogatja a fejlesztéseket és örül, amikor egy innovatív vállalkozásnak adhat otthont. Hozzátette: Az önkormányzat elkötelezett a kínai emberekkel, a kínai vállalkozásokkal szemben, hiszen itt él a legnagyobb magyarországi kolónia.

 

Interjú G. Németh Györggyel, a Benyovszky Orvosi Központ igazgatójával



G. Németh György, a Benyovszky Orvosi Központ igazgatója az intézet megalakulásáról beszélt, valamint arról, hogyan illesztik most be a munkájukba  a hagyományos, kínai népi gyógyászatot. "Kínai orvosok, kínai módszerekkel fogják kezelni a betegeket" - hangsúlyozta. Emlékeztetett: 2014. februárjában a két ország miniszterelnöke aláírt egy megállapodást, amelynek egyik része az egészségügyi együttműködés is. A tervek szerint Közép-Európa központjává Budapest válhat a kínai gyógyászat tekintetében.

 

MCOnet