Kína - hírek

Magyar kiállítókat vár a 18. Kínai Nemzetközi Befektetési és Kereskedelmi Vásár

Magyar kiállítókat vár a 18. Kínai Nemzetközi Befektetési és Kereskedelmi Vásár

Az idén szeptember 8-11 között Xiamenben megrendezésre kerülő 18. Kínai Nemzetközi Befektetési és Kereskedelmi Vásár a ningboi Kína-KKE csúcstalálkozó és befektetési fórum és kiállítás folytatásaként különös figyelmet szentel a közép-kelet-európai régiónak. A szervezők magyar kiállítók és látogatók jelentkezését is várják.

A minden év szeptemberében Xiamenben a Kína Kereskedelmi Minisztrium szervezésében megrendezésre kerülő Kínai Nemzetközi Befektetési és Kereskedelmi Vásár a legnagyobb ilyen jellegű kínai fórum. 

Az idei CIFIT különös figyelmet szentel a a Xi Jinping KKP főtitkár által javasolt Új Selyemút Gazdasági Övezet, mely egyik fontos állomása Magyarország is lehet, illetve a Tengeri Selyemút programnak. Az összefoglaló néven "Egy Út- Egy Övezetnek" nevezett stratégia támogatáára Selyemút témájú kiállító övezet is létrehoztak.

 

A Kínai Nemzetközi Befektetési és Kereskedelmi Vásár a legnagyobb kínai befektetési fórum

A ningboi Kína-KKE csúcstalálkozó folytatásaként az idei CIFIT a közép-kelet-európai országok fontos befektetési fóruma lesz. A Kína - KKE befektetések kérdésköreire koncentrálva kiállítást, vitafórumot és konferenciát is szerveznek. Erre a célra speciális kiállító körzetet is kialakítanak, ahol a kke országok befektetési környezetét, fontos iparágait, együttműködésre alklamas projektjeit, speciális termékeit is bemutatják, átfogóan demonstrálva a kke országok vonzerejét és üzleti lehetőségeit. Mindezeken túl befektetést ösztönző konferenciát és vitafórumot, továbbá befektetési projekt partnerkereső fórumot tartanak, nagy hangsúlyt fektetve az infrastruktúra, erőforrások, információ és kommunikáció iparágainak területeire, kiszélesítve a Kína és a közép-kelet-európai országok üzleti lehetőségeit.

A vásárra kiállítókat, szervezeteket és vendégeket is szívesen látnak. Jelentkezni és a regisztrációhoz kapcsolódó bővebb információkat megtudni a következő, angol nyelvű oldalon lehet:

http://www.chinafair.org.cn/english/index/index.aspx

 

 

(P.B.)