Kína - hírek

Navracsics Tiborral találkozott Xiao Qian kínai nagykövet

Navracsics Tiborral találkozott Xiao Qian kínai nagykövet

2014 július 15-én Xiao Qian kínai nagykövet Navracsics Tibor, külgazdasági és külügyminiszterrel találkozott, és a magyar-kínai kapcsolatokról váltottak gondolatokat.

Xiao Qian átadta a kínai külügyminiszter, Wang Yi szívélyes üdvözletét és kifejezésre juttatta, az idei évben a kínai-magyar eszmecserék és együttműködések virágzó fejlődésben vannak, a kétoldalú kapcsolatok az eddigi történelem legszebb időszakába lépett. A magyar és a kínai kormány együtt erősítik  az eszmecseréket és az együttműködést, ösztönzik a kétoldalú kapcsolatokat azért, hogy a két ország területi együttműködési új szakaszba léphessenek.

Xiao Qian kínai nagykövet, Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszter

Navracsics Tiborral találkozott Xiao Qian kínai nagykövet

Navracsics Tibor átadta Wang Yi kínai külügyminiszter felé szívélyes üdvözletét és jókívánságait és elmondta, a magyar oldal rendkívül nagy becsben tartja a kínai magyar kapcsolatokat, az új kormány várja, hogy a kínai kormánnyal együttesen a meglévő alapokra támaszkodva ösztönözhessék a két ország minden területen lévő eszmecseréjét és együttműködését, így szüntelenül fejlődhessenek. 

 

Nagykövetség/MCOnet