Kína - hírek

Trócsányi László igazságügyi miniszter Xiao Qiannal találkozott

Trócsányi László igazságügyi miniszter Xiao Qiannal találkozott

2014 július 22-én Trócsányi László újonnan kinevezett igazságügyi minisztert Xiao Qian nagykövet hivatalosan meglátogatta és az igazságszolgáltatás területén lévő magyar-kínai együttmőködésekről váltottak nézetet.

Xiao Qian kifejtette, a kínai-magyar kapcsolatok mély gyökerekkel rendelkeznek, a két nép baráti érzésekkle van egymás iránt. Az utóbbi években a két ország közötti magas szintűdiplomáciai cserék gyakoriak, minden területre kiterjed a gyakorlati kommunikáció és az együttműködések folyamatos szélesítése és mélyítése, a kétoldalú kapcsolatok fejlődési üteme kiváló, nagy jövőt rejt.

 

Trócsányi László, Xiao Qian

Trócsányi László igazságügyi miniszter Xiao Qiannal találkozott

 

Xiao Qian ezen kívül bemutatta a Kínai Kommunista Párt 18. kongresszusának 3. plenáris ülésén az igazságügyi rendszer megreformálását érintő helyzetet. Kifejtette, Kína szeretné Magyarországgal elmélyíteni az igazságügyi területeken lévő eszmecserét és kapcsolatokat.

 

Trócsányi László örömét fejezte ki az elmúlt években megtapasztalt kínai-magyar kapcsolatok fejlődésével kapcsolatban. Személy szerint nagy tiszteletben tartja Kína hosszú és gazdag történelmét, és rendkívüli csodálattal tölti el Kína utóbbi évekbeli gazdasági és társadalmi fejlődése. Magyarország az utóbbi időben ugyancsak igazságügyi reformot hajt végre, szeretné Kínával tovább erősíteni az igazságszolgáltatás területén lévő eszmecserét és együttműködéseket, mindkt ország gazdasági és társadalmi fejlődésének szolgálatában.

 

Nagykövetség/MCOnet

 

nyitókép forrása: arsboni.hu