Kína - hírek

Wan Gang a Kínai Népi Politikai Tanácskozó Testület alelnöke Magyarországra látogatott

Wan Gang a Kínai Népi Politikai Tanácskozó Testület alelnöke Magyarországra látogatott

Augusztus 12-13 között Wan Gang a Kínai Népi Politikai Tanácskozó Testület alelnöke delegációjával Magyarországra látogatott, találkozott Jakab Istvánnal, a parlament alelnökével, Pálinkás József Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal létrehozásáért felelős kormánybiztossal és Spaller Endrével, a Nemzeti Innovációs Hivatal elnökével. Wan Gang Dr. Mezey Barna, az ELTE rektora kíséretében meglátogatta a Konfuciusz Intézetet és a Magyarországon élő kínaiak képviselőivel megvitatta a magyar befektetési környezetet. Wan Gangnak magyarországi látogatása alatt Xiao Qian nagykövet volt kíséretére.

Látogatása során Wan Gang méltatta a magyar-kínai kapcsolatok fejlődését, kifejezve, hogy hajlandó a magyar felekkel együtt azon fáradni, hogy a törvényhozás, tudomány és technológia, oktatás, gazdaság és kereskedelem területein való együttműködés elmélyülhessen.

Wan Gang,  Pálinkás József

Wan Gang a Kínai Népi Politikai Tanácskozó Testület alelnöke Pálinkás József kormánybiztossal egyeztet.

 

A magyar fél kifejezésre jutatta a kínai kapcsolatok iránti nagyrabecsülését és az iránti törekvését, hogy a keleti nyitás programján belül, a kínai-magyar diplomáciai kapcsolatok megalakulásának 65. évfordulóját felhasználva előmozdítsa a két ország kapcsolatainak szélesítését és fejlődésének elmélyítését, és Kína fontos közép-kelet-európai partnerévé kíván válni.

Xiao Qian, Wan Gang, Dr. Mezey Barna, Hamar Imre

Wan Gang Xiao Qian nagykövet úr társaságában meglátogatja az újonnan felavatott Konfuciusz szobrot.

 

Nagykövetség/MCOnet