Kína - hírek

A magyar borágazat egyik legjelentősebb kínai beruházása - interjú dr. Kiss Eliza eredetvédelemért felelős helyettes államtitkárral

A magyar borágazat egyik legjelentősebb kínai beruházása - interjú dr. Kiss Eliza eredetvédelemért felelős helyettes államtitkárral

Dr. Kiss Eliza eredetvédelemért felelős helyettes államtitkár interjút adott a kínai-magyar barrique hordókészítő vegyesvállalat létrehozására vonatkozó szerződés-aláírási ünnepségen 2014. augusztus 31-én.

 

Interjú dr. Kiss Eliza eredetvédelemért felelős helyettes államtitkárral

 

A mai nap egy nagy mérföldkő a borágazat szempontjából - mondta dr. Kiss Eliza a Kína Online-nak adott interjújában. Hozzátette: a kormányzat 2010-ben indított keleti nyitásra irányuló programja is abba az irányba mutat, hogy minél jobban tudjuk a gazdasági kapcsolatokat élénkíteni és minél több kézzel fogható eredményt tudjunk kihozni belőlük.

Dr. Kiss Eliza eredetvédelemért felelős helyettes államtitkár, Kína, beruházás

A most megalapított kínai-magyar vegyesvállalat magyar tölgyfából, egy magyar agrárgazdasági termékből készített hordót fog szállítani Kínába, ahol véglgesen össze fogják szerelni. Ezáltal mi is  hozzájárulhatunk a kínai bor sikeréhez, és ez egy nagyon szép szimbóluma annak, hogy a két nép hogyan tud együttműködni - hangoztatta az eredetvédelemért felelős helyettes államtitkár az ünnepségen.



Hebei tartomány Peking mellett az ország egyik legfejlettebb tartománya, lakossága 70 millióra tehető, így a magyar cég fontos résztvevője lesz a fejlődő, kínai borágazatnak. A két ország közötti együttműködés a jövőben lehetővé teszi majd, hogy a magyar cégek, borászatok, borászati segédanyag-gyártók is piacot találjanak.

 

MCOnet