Kína - hírek

Guangzhou (Kanton) - Magyarország Networking Fórum Budapesten a ChinaCham szervezésében

Guangzhou (Kanton) - Magyarország Networking Fórum Budapesten a ChinaCham szervezésében

A ChinaCham Hungary Magyar-Kínai Gazdasági Kamara 2014. szeptember 1-én rendezte meg Guangzhou (Kanton) - Magyarország Networking Fórumot, melynek házigazdája a Kínai Nemzetközi Kereskedelemfejlesztési Tanács Kantoni Bizottsága (CCPIT Guangzhou Committee) volt.

Kanton városa eddig is jó kapcsolatot ápolt Magyarországgal, az idei év januárjában egy kereskedelmi kiállítás népszerűsítésének céljából látogattak el hazánkba. Ezt az együttműködést szeretnék tovább erősíteni a szeptember 1-i látogatásukkal, bízva abban, hogy ez nagyban hozzá fog járulni a két ország gazdasági kapcsolatainak elmélyítéséhez.

 

 ChinaCham Hungary, Pető Ernő, Kína (Kanton) – Magyarország (Budapest) Üzleti Tanács, Kínai Kereskedelemfejlesztési Tanács Kantoni Bizottsága

Együttműködési memorandum és szándéknyilatkozat aláírására is sor került a Kína (Kanton) – Magyarország (Budapest) Üzleti Tanácsa létrehozása a Kínai Kereskedelemfejlesztési Tanács Kantoni Bizottsága és a ChinaCham Hungary között



A rendezvény témája a befektetési és kereskedelmi tendenciák, valamint a Selyemút kínálta új üzleti lehetőségek voltak. Olyan ágazatok voltak jelen, mint például: környezetvédelem, élelmiszeripar, könnyűelektronika, világítás stb. A cégek 50 befektetési és kereskedelmi projektet hoztak magukkal, melyeknek értéke összesen 220 millió euró. Ehhez kerestek magyar partnereket.

 

 

Zeng Kaizhang, a Kínai Nemzetközi Kereskedelemfejlesztési  Tanács Kantoni Bizottságának elnöke (President CCPIT - Guangzhou)



A fórumot a ChinaCham Hungary elnöke, Pető Ernő, valamint a Nemzeti Befektetési Ügynökség alelnöke, Dr. Hruby Bettina elnyitotta meg, majd Zeng Kaizhang, a Kínai Nemzetközi Kereskedelemfejlesztési Tanács Kantoni Bizottságának elnöke mondott beszédet. A délelőtt folyamán együttműködési memorandum és szándéknyilatkozat aláírására is sor került a Kína (Kanton) – Magyarország (Budapest) Üzleti Tanácsa létrehozása a Kínai Kereskedelemfejlesztési Tanács Kantoni Bizottsága és a ChinaCham Hungary között.

 

 

Zeng Chenxiang, a Guangzhou Industrial Development Group Co.,  Ltd. elnöke



Ezt követően a résztvevő kínai iparágak és aktuális projektjeik bemutatására került sor, az előadásokat  partnertalálkozó követte. Az eseményen többek között elhangzott: a két ország vezetőinek köszönhetően az utóbbi években a gazdasági kapcsolatok felélénkültek, a 2013-as évre vonatkozóan a Kína és Magyarország közötti kereskedelmi forgalom mérétke meghaladta 8 milliárd dollárt.

 

Cai Zhiming, a Guangzhou Huangxing Industrial Investment Co., Ltd. elnökhelyettese