Kína - hírek

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és a Bank of China befektetésösztönző szemináriuma

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és a Bank of China befektetésösztönző szemináriuma

Szabó László külügyi és külgazdasági államtitkár nyitott meg a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és a Bank of China (BOC) közös Befektetésösztönző Programja keretében rendezett szemináriumot.


A napokban Kínából, Hebei tartományból érkezett üzleti delegációt fogadtak Budapesten. A küldöttséget a tartományi kormányzó vezette, aki a befektetői fórum előtt Pest megye vezetőivel is egyeztetést folytatott. Szabó László Külgazdasági és Külügyi államtitkár, Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és a Bank of China befektetésösztönző szemináriuma

A rendezvény annak a programsorozatnak a folytatása, amely a HIPA és a BOC közös szervezésében, idén júniusban indult útjára Kínában, “Magyarország, Közép-Kelet-Európa szíve, az Európai Unió kapuja” című befektetésösztönző roadshow néven. A rendezvényeken a HIPA bemutatta a Bank of China-val közösen készített, kínai nyelvű “Befektetési kézikönyvét”, és a kiemelt magyarországi befektetési projekteket tartalmazó úgynevezett HIP (Hungarian Investment Projects) kiadványát.

Szabó László Külgazdasági és Külügyi államtitkár megnyitó beszédében elmondta, hogy a rendezvény egyértelműen bizonyítja a magyar kormány Keleti Nyitás politikájának sikerét. A  budapesti szemináriumon előadást tartott Bödőcs Róbert, a HIPA elnök-helyettese, a Kínai Népköztársaság magyarországi nagykövete,Xiao Qian, Hebei tartomány kormányzója és a Bank of China vezetői.



Fotó: HIPA/KKM

-kt-