Kína - hírek

Szijjártó Péter jelentette be, hogy a kínai RZBC Borsod megyében épít citromsavgyárat

Szijjártó Péter jelentette be, hogy a kínai RZBC Borsod megyében épít citromsavgyárat

Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter-helyettes, Xiao Qian, a Kínai Népköztársaság magyarországi nagykövete, valamint Kou Guangzhi az RZBC és HBBC Igazgatóság elnöke mondtak beszédet a beruházás bejelentésén.

 

Szijjártó Péter: Magyarország lett Európa kapuja a kínai vállalatok számára

 

 

A Külgazdasági és Külügyminisztériumban jelentették be 2014. szeptember 02-án a kínai RZBC vállalat magyarországi munkahelyteremtő beruházását.A vállalat beruházása a Kormány döntése értelmében jelentős állami támogatásban is részesül.
Xiao Qian (Hsziao Csien), a Kínai Népköztársaság magyarországi nagykövete
Szijjártó Péter szerint a Rizhao Jin He Biokémiai Csoport (RZBC csoport) beruházása a kínai-magyar gazdasági együttműködés sikertörténetének újabb fejezete, és egyben annak bizonyítéka, hogy az eddig hazánkba érkezett kínai befektetők elégedettek az üzleti környezettel. Beszédében kiemelte, hogy egyedi kormánydöntés alapján a kormány egymilliárd forinttal támogatja a beruházást, ezért cserébe pedig az RZBC 2024-ig előre vállalja a 165 munkavállaló foglalkoztatását.

Xiao Qian (Hsziao Csien), a Kínai Népköztársaság magyarországi nagykövete kiemelte, hogy a magyar-kínai kapcsolatok idén nagyot fejlődtek, eredményesen alakult a gazdasági, politikai és humán-erőforrás együttműködés.A kínai cégek 5000 munkahelyet biztosítanak az országban.  Az, hogy az RZBC cégcsoport Magyarországon hozza létre európai gyártóbázisát, azt mutatja, hogy bizalommal van a magyarországi befektetések iránt.

A leendő üzem éves termelési volumenét 100 000 tonnára tervezik, így a beruházásnak köszönhetően a világ citromsav-termelésének mintegy 5 százaléka a borsodi üzemből származik majd - ismertette Kou Kuangcse, az RZBC igazgatóságának elnöke.

MTI/MCOnet

Fotó: Kovács Márton/KKM