Kína - hírek

Bátorítjuk vállalkozóinkat a magyarországi befektetésre - interjú a kínai Hebei tartomány kormányzójával

Bátorítjuk vállalkozóinkat a magyarországi befektetésre - interjú a kínai Hebei tartomány kormányzójával

Hebei tartomány kormányzója, Zhang Qingwei is részt vett a legújabb magyar-kínai vegyes vállalat alapításáról szóló megállapodás aláíráskor Budapesten. A barrique hordókat készítő üzem Hebei tartomány borvidékén, Pekingtől északra létesül.

Nekünk, Hebei tartománybelieknek nagyon sok területen van együttműködésünk Közép-Kelet-Európával, különösen a mezőgazdaság, beleértve a borászat területén lévő együttműködéseket támogatjuk, ez egy erősen fejlődő terület. Hebei maga is fontos termőterület, évente több mint 60ezer liter bort állítunk elő, és ez még fejlesztés alatt áll. Magyarországnak és a környező régiónak nagyon jó adottságai vannak.

 

 

Interjú a kínai Hebei tartomány kormányzójával, Zhang Qingwei -el



A mai napon tölgyfahordókkal kapcsolatban kötöttünk megállapodást, ami Magyarország egyik kiválóságának számít. Ez tölgyfaprojekt a leendő kínai piaccal összekapcsolva emeli a projekt jelentőségét és a befolyását, ezért a megyei vezetéssel együtt támogatni kell. Egy iparág fejlődése nagyban függ a termelés átfogóságától, ezzel kapcsolatban Magyarországgal és a környező területekkel további lépéseket kell tennünk, beleértve az ültetést, borászati szakképzéseket, kutatásokat, felhasznált tölgyfa és egyéb anyagokat, így a borászat is tovább gazdagodhat.

 

 Kiss Eliza, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) eredetvédelemért felelős helyettes államtitkára és Zhang Qingwei, Hebei tartomány kormányzója.

 

Magyar-kínai vegyes vállalat alapításáról írt alá megállapodást Budapesten a Trust Hungary Zrt. és a kínai Huai Lai Amethyst Manner Co. vezetője



Hebei tartomány Magyarországgal és a környező területekkel nem csupán mezőgazdasági, de kutatási és szakképzési illetve turisztikai és kulturális területekre is kívánja kiterjeszteni az együttműködéseket. Teljes mértékben támogatjuk a Kína és Közép-Kelet-Európa közötti együttműködést. A mai egy olyan alkalom, ahol regionális szinten, tartományok és megyék közötti együttműködések valósulnak meg. Mi, Hebei tartományban nagy üdvözlettel fogadjuk Hebei és Magyarország és KKE közötti kommunikációt, bátorítjuk vállalkozóinkat a magyarországi befektetésre, hogy ideérkezve tapasztaljanak és fejlődjenek.

MCOnet