Kína - hírek

Létrejött a Kína (Kanton) – Magyarország (Budapest) Üzleti Tanács - interjú Pető Ernővel (ChinaCham Hungary)

Létrejött a Kína (Kanton) – Magyarország (Budapest) Üzleti Tanács - interjú Pető Ernővel (ChinaCham Hungary)

A CCPIT kantoni szervezetével együtt szervezett a ChinaCham Hungary Magyar-Kínai Gazdasági Kamara egy olyan konferenciát, amelyen 50 kínai cég és 130-140 magyar cég képviselője vett részt Budapesten - mondta interjújában Pető Ernő kamarai elnök a rendezvényen.

 

Interjú Pető Ernővel (ChinaCham Hungary)

 

A kínaiak azzal a szándékkal jöttek Magyarországra, hogy befektetési lehetőségeket keressenek. Kb. 2-300 millió dollárnyi az az összeg,  amivel szeretnének hazánkban elindulni - ismertette a ChinaCham Hungary Magyar-Kínai Gazdasági Kamara elnöke, hozzátéve: Kanton városa azért lehet fontos, mert Dél-Kína gazdasági kapuja, nem csak a kikötője, de a szerepe is óriási a kínai kereskedelemben.

 

ChinaCham Hungary, Pető Ernő, Kína (Kanton) – Magyarország (Budapest) Üzleti Tanács, Kínai Kereskedelemfejlesztési Tanács Kantoni Bizottsága

 

Együttműködési memorandum és szándéknyilatkozat aláírására is sor került a Kína (Kanton) – Magyarország (Budapest) Üzleti Tanácsa létrehozása a Kínai Kereskedelemfejlesztési Tanács Kantoni Bizottsága és a ChinaCham Hungary között

 



Ez az esemény azért is nagyon fontos, mert létrehoztunk egy közös üzleti tanácsot. Megállapodtunk abban, hogy ez az üzleti tanács rendszeresen videókonferenciákat fog szervezni kínai-magyar üzleti kapcsolatok erősítésére, kínai és magyar üzleti vállalkozásoknak. Abban i smegállapodtunk, hogy rendszeresen tájékoztatjuk egymást azokról az eseményekről, hírekről, fejleményekről, amelyek elősegíthetik a másik országgal való kapcsolat életszerűségét, illetve amelyek elősegíthetik, hogy a cégek - kis- és középvállalkozások - rátaláljanak az üzleti lehetőségeikre - tette hozzá Pető Ernő.

 

MCOnet