Kína - hírek

A kínaiak is sikeresnek ítélték a Kanton-Magyarország Networking Fórumot

A kínaiak is sikeresnek ítélték a Kanton-Magyarország Networking Fórumot

Guangzhou (Kanton) - Magyarország Networking Fórumot rendeztek Budapesten, amelyen részt vett a Kínai Nemzetközi Kereskedelemfejlesztési Tanács Kantoni Bizottságának (CCPIT Guangzhou Committee) elnöke, Zeng Kaizhang is.

 

 

A Kínai Nemzetközi Kereskedelemfejlesztési Tanács Kantoni Bizottságának (CCPIT Guangzhou Committee) elnöke, Zeng Kaizhang




A látogatásunk több mint 50 céggel egyetemben valósult meg. Olyan nagy cégeket hoztunk magunkkal Magyarországra, amelyek jelentős felhasználható, aktív tőkével rendelkeznek a kínai piacon, és mindnyájuknak van magyarországi befektetésre, partnerekre vonatkozó szándéka. Szeretnénk több alkalommal is ellátogatni ilyen célból Magyarországra - mondta Zeng Kaizhang, aki elmesélte, Pető Ernő ChinaCham elnökkel többek között beszélt egy internetes nemzetközi üzletkötői platform létrehozásáról is.

 

 

A Kínai Népköztársaság Magyarországi Nagykövetségének második titkára, Yu Han




A Kínai Népköztársaság Magyarországi Nagykövetségének második titkára, Yu Han a Kína Online-nak elmondta: ez az üzleti tanácskozás egy nagyon jó lehetőség, hogy a két ország üzletemberei,  kereskedői megismerjék egymást. Hozzátette: a CCPIT által Budapestre hozott vállalatok nemcsak tőkeerősek, hanem igen megbízhatóak is, így a jövőbeli együtműködések kapcsán elkerülhetőek a nagymértékű kockázatok. A két ország közötti kapcsolatban egy nagyon fontos lépés a Kínai Kereskedelemfejlesztési Tanács Kantoni Bizottsága és a ChinaCham Hungary között létrejött szerződés a kapcsolattartó iroda létrehozásáról, hiszen közvetlen utat nyit meg arra, hogy a két kamara szorosabban tudjon egymással együttműködni.

 

MCOnet-KT