Kína - hírek

Kínai-Magyar barrique hordókészítő vegyesvállalat alakult

 Kínai-Magyar barrique hordókészítő vegyesvállalat alakult

Mint arról korábban hírt adtunk, magyar-kínai vegyes vállalat alapításáról írt alá megállapodást a napokban Budapesten a Trust Hungary Zrt. és a kínai Huai Lai Amethyst Manner Co. vezetője. Ez a borágazati beruházás segítheti a magyar-kínai stratégiai célok megvalósítását.

 

 

 James J. Molnar, a Trust Hungary Zrt. vezérigazgatója



A tervezett befektetés értéke mintegy 300 millió jüan (12 milliárd forint). A közös magyar-kínai vállalat 50-50 százalékban lesz a magyar, illetve a kínai cég tulajdonában. A vegyes vállalat kizárólag magyar tölgyfa felhasználásával készíti a hordókat, amelyekhez magyar technológiát használnak. A hordógyártáshoz szükséges előkészítő lépéseket Szigetváron magyar mesterek végzik el.

 

 Kiss Eliza, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) eredetvédelemért felelős helyettes államtitkára és Zhang Qingwei, Hebei tartomány kormányzója.

 

Magyar-kínai vegyes vállalat alapításáról írt alá megállapodást Budapesten a Trust Hungary Zrt. és a kínai Huai Lai Amethyst Manner Co. vezetője



 James J. Molnar, a Trust Hungary Zrt. vezérigazgatója elmondta: Az elmúlt 5 évben nagyon jól alakuló kínai-magyar kapcsolatoknak köszönhető, hogy elértük ezt a pontot, amikor a kínai állam támogatásával egy közös cég létre tud jönni és magyar hordók tudnak bekerülni a kínai piacra. Emellett a magyar bor is, hiszen van kereslet rá Kínában. Hozzátette: a magyar tölgyfahordó igen elismert, mert fantasztikus karaktere van és jó ízt ad a bornak.

 

Horkay András, az Országos Borszakértő Bizottság elnöke, nemzetközi borakadémikus (AIWS, CWE)

 



Horkay András, az Országos Borszakértő Bizottság elnöke, nemzetközi borakadémikus (AIWS, CWE) a Kínai-Magyar barrique hordókészítő vegyesvállalat létrehozására vonatkozó szerződés-aláírásakor adott interjújában megjegyezte: a magyar borok már eddig is a kínai piacon voltak. Most egy fontos gazdasági megállapodásra került itt sor annak érdekében, hogy ne csak a magyar bor és a magyar szőlő kerüljön ki, hanem a magyar hordó is. Mindenképpen fontos, hogy a magyar termékek az Európai Unión kívüli országban is teret hódítsanak - tette hozzá.

 

MCOnet