Kína - hírek

Zhang Gaoli pozitívan értékelte a II. Kína-KKE csúcstalálkozót‏

Zhang Gaoli pozitívan értékelte a II. Kína-KKE csúcstalálkozót‏

Zhang Gaoli miniszterelnök helyettes beszédében nagyra értékelte a Prágában augusztus 28-29 között megtartott II. Kína-KKE csúcstalálkozót és befektetési konferenciát.

Zhang Gaoli kiemelte, Kína és a kke országok között kölcsönös megértés, bizalom, gazdasági kiegészítő jelleg és magas szintű gyakorlati együttműködés van. A 16+1 együttműködéseket fejleszteni és szorosabbá tenni kell, ki kell használni a fejlesztési lehetőségeket, el kell érni az együttműködésre alkalmas projekteket.
 
 
Zhang Gaoli, Kína miniszterelnök-helyettese
 
Zhang Gaoli pozitívan értékelte a II. Kína-KKE csúcstalálkozót‏
 
A kke országok Európa és Ázsia szárazföldi összekötő hídjai, Kína együtt kíván működni a 16 kke országgal, fontosnak tartja Európa és Ázsia összekötésének támogatását, beleértve az Új Selyemút Gazdasági Övezetet. A mostani találkozó a regionális együttműködést, mint a Kína-KKE együttműködés fontos hajtóerejét vette fő témául, szorosan kötődve a 16+1 együttműködés jelenlegi fejlesztésének fontosságához, a Kína-KKE együttműködést pozitív összetartó energiának tekintve. Kína szeretne a 16 kke országgal kézenfogva munkálkodni, hogy Kína álma és a kke országok fejlődési ideái összekapcsolódjanak, előmozdítva a 16+1 együttműködésnek a szüntelen újabb lépcsőre való emelkedését, hogy a nép javára válhasson, így támogatva a kínai-európai kapcsolatok fejlődését, hogy támogassák a világ jólétéhez és stabilitásához való nagyobb hozzájárulást. 

 

Xinhua/MCOnet P.B.