Kína - hírek

Xiao Qian nagykövet Szilas Cecíliát fogadta‏

Xiao Qian nagykövet Szilas Cecíliát fogadta‏
2014 augusztus 28-án Xiao Qian kínai nagykövet az épp hazaérkezett Szilas Cecília újonnan kinevezett pekingi magyar nagykövetet fogadta, akivel a kínai-magyar kapcsolatokról folytattak eszmecserét.

 

Xiao Qian gratulált Szilas Cecíliának kinevezéséhez, elmondta az utóbbi években a két ország közötti magas szintű diplomáciai cserék igen gyakoriak, a kölcsönös politikai bizalom szüntelenül mélyül, a különböző területeken való együttműködések folyamatos támogatásokban részesülnek, a kínai-magyar kapcsolatok a történelem eddigi legjobb időszakában vannak, személy szerint várja a Szilas Cecíliával való együttműködést, hogy támogathassák a kínai-magyar kapcsolatok szüntelen fejlődését.
 
Szilas Cecília, Xiao Qian
 
Xiao Qian nagykövet Szilas Cecíliát fogadta‏
 
Szilas Cecília örömét és megtiszteltetését, hogy kínai magyar nagykövet lehet. Kína és Magyarország hagyományosan jó baráti viszonyt ápol, a két nép között természetes rokoni érzelmek vannak, a közelmúltbeli kétoldalú kapcsolat fejlődési tendenciái kiválóak, a kilátások fényesek. A magyar kormány nagyra becsüli Kínával való kapcsolatait, a két ország közötti kölcsönös együttműködések átfogó elmélyítésének szenteli magát, Szilas Cecília személy szerint együtt kíván működni a kínai kollégáival, hogy a meglévő alapra építve kétoldalú kapcsolatokat új lépcsőre helyezhessék.

 

 

Nagykövetség/MCOnet P.B.