Kína - hírek

Jiangxi Tartomány delegációja befektetési lehetőségeket keres Pest megyében

Jiangxi Tartomány delegációja befektetési lehetőségeket keres Pest megyében

Jiangxi tartományból érkeztek vendégek 2014. szeptember 15-én a Pest megyei önkormányzathoz. Ezzel kapcsolatban kérdeztük Szabó Istvánt, Pest Megye Közgyűlésének alelnökét.

 

Interjú Szabó Istvánnal, Pest Megye Közgyűlésének alelnökével

 


Kínában 22 tartomány van, 5 kiemelt körzet és 2 speciális jogállású tartomány. Ebből eleddig 12 volt nálunk látogatóban és két különleges terület. A mai a 13. kínai tartomány Pest megyében és reméljük, hogy ez a látogatás egy hosszú távú, működőképes együttműködést alapoz meg - kezdte interjúját Szabó István, Pest Megye Közgyűlésének alelnöke. Mint elmondta, a kínai delegáció tagjai gazdaságfejlesztésről, befektetési lehetőségekről kívántak tájékozódni, így ebben a témakörben készült fel a Pest megyei vezetőség a találkozóra.

 

Szabó István, Pest Megye Közgyűlésének alelnöke, Kína,

Jiangxi tartományból érkeztek vendégek 2014. szeptember 15-én a Pest megyei önkormányzathoz

 

Az elmúlt időben tapasztalható az, hogy a keleti nyitás politikájának a stratégiája beérik, hiszen most már olyan érdeklődők is vannak, akik konkrét ügyekben kívánnak együttműködni velünk és akikkel konkrét befektetési lehetőségeket tudunk átbeszélni - tette hozzá az alelnök.

 

Mo Jiancheng, a Jiangxi Tartományi Kormányzat kormányzó-helyettese a találkozón




Mo Jiancheng, a Jiangxi Tartományi Kormányzat kormányzó-helyettese a találkozón beszélt a 45 milliós tartomány sajátosságairól. Főként a légügyi területen, az autóiparban, az elektronikában, bio medicinában, vasiparban, a vegyiparban, az építőiparban, illetve színesfém területén jeleskednek. Elhangzott: a kínai kormány fontosnak tartja az energiatakarékosságot és az ökológiai környezet megőrzését. Jiangxi tartomány napenergia és a LED világítás előállítása a Kínában történő termelés egyharmadát öleli fel. Mivel Európa és Magyaroszág is fontosnak tartja a fenntartható energiatakarékosságot, ezért úgy vélik, ezen a területen jól együtt tudnánk működni.

 

 

Interjú Li Wen Yao-val (Li Wenyao), Jiangxi Tartományi Kormányzat Kereskedelmi Főosztályának igazgató-helyettesével

 



A kínai delegáció másik tagja, Li Wen Yao (Li Wenyao), Jiangxi Tartományi Kormányzat Kereskedelmi Főosztályának igazgató-helyettese interjújában megerősítette: együttműködési szándékkal érkeztek Pest megyébe. "Szeretnénk Magyarországon megtalálni azokat a lehetőségeket, amelynek kapcsán gazdasági vagy befektetési területen együtt tudunk működni. Biztos vagyok benne, hogy a mostani látogatással fel tudjuk lendíteni a Jiangxi Tartomány és Pest megye közti gazdasági és kereskedelmi kapcsolatokat".

 

MCOnet-KT