Kína - hírek

Sikeresen lezárult a 18. Kínai Kereskedelmi és Befektetési Fórum

Sikeresen lezárult a 18. Kínai Kereskedelmi és Befektetési Fórum

Sikeresen lezárult a 18. Kínai Kereskedelmi és Befektetési Fórum (CIFIT). A négynapos rendezvénysorozat gyümölcsöző eredményeket ért el. Az aláírt beruházási projektek száma eléri az 1455-öt, a beruházások összege a 463 milliárd yuant, ebből a külföldi beruházás 220 milliárd yuant, külföldre irányuló kínai befektetés 23,6 milliárdt yuant, a regionális együttműködések 220,3 yuant tesznek ki.

18. Kínai Kereskedelmi és Befektetési Fórum

Rendkívül sikeres volt a 18. Kínai Kereskedelmi és Befektetési Fórum

 

Az idei CIFIT erősen összpontosított a kedvező politikákkal kapcsolatos információk közzétételére, a befektetések ösztönzésére, a befektetséi trendek 3 fő platformon való megvitatására, melyek az alábbiak:

Az első platform az "Egy Övezet, Egy Út" stratégiai fejlődés politikája.  A Xi Jinping által javasolt Új Selyemút Gazdasági Övezet és a 21. századi Tengeri Selyemút stratégiai koncepciók okán az idei CIFIT megragadja lehetőséget, hogy kiépítse az "Egy Övezet, Egy Út" gondolatát, hogy a Selyemút menti országokkal és régiókkal pragmatikus együttműködési platformot hozzon létre. 

 

A második platform a Kína-kke országok közötti együttműködési fórum, melyről Li Keqiang tavaly novemberben írta alá a Bukaresti Együttműködési Keretet, annak érdekében, hogy szélesítsék Kína-kke országok közötti gazdasági és kereskedelmi kapcsolatokat. 

 

A harmadik platform globális befektetési infromációkat gyűjt össze, tárolja és elosztja a nemzetközi befektetési trendekkel kapcsolatos információkat.

 

 

MCOnet P.B. /Zhonghua Gongshang Shibao