Kína - hírek

Szecsuan–Magyarország Mezőgazdasági Fórumot rendeztek Budapesten

Szecsuan–Magyarország Mezőgazdasági Fórumot rendeztek Budapesten

A Kínai Nemzetközi Kereskedelemfejlesztési Tanács Szecsuáni Tanácsa (CCPIT Sichuan Council), a Nemzeti Agrárkazdasági Kamara, a ChinaCham Hungary  és a CECZ Kft. szervezésében 2014. szeptember 22-én mezőgazdasági fórumra és b2b találkozóra került sor.

 

Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke mondott köszöntő beszédet

 

A kínai delegáció bízik abban, hogy a jellegzetes szecsuani mezőgazdasági termékek sikeresen beléphetnek a magyar piacra, majd Magyarországon keresztül tovább más európai piacokra is. Magyarország jelenleg is jelentős mezőgazdasági jelenléttel rendelkezik az európai piacon, és a Csengdu-Európa Nagysebességű Vasútvonal kiépültével az ország előnyei logisztikai elhelyezkedés és költséghatékonyság szempontjából is egyre nyilvánvalóbbak. A kínai élelmiszeripar a technológiai korszerűsítés egyik fordulópontjához érkezett, Magyarország pedig élelmiszer-biztonság és mezőgazdasági technológia szempontjából az élmezőnyben helyezkedik el. A szecsuani vállalatok remélik, hogy a következő fejlődési szakasznak már a magyar partnerektől nyert tapasztalatokkal, technológiával vághatnak neki, következésképpen keresik az együttműködési lehetőségeket tudásátvitel vagy akár vegyesvállalat létrehozására.

 

 

Pető Ernő, a ChinaCham Hungary Magyar-Kínai Gazdasági Kamara elnökének beszéde (1.rész)

 

 

A Budapest Marriott Hotelben megtartott eseményen Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke mondott köszöntő beszédet, melyben elmondta: Magyarország számára a keleti nyitás politikája a külpolitikában egy hangsúlyos irányvonal, ugyanakkor tudvalevő, hogy minden politikai szándék akkor nyer értelmet, ha a mindennapokban, a gazdasági életben érdemi kapcsolódási pontként jelenik meg. Győrffy Balázs mindkét felet biztosította arról, hogy amiben a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara segítséget tud nyújtani, abban számíthatnak az együttműködésükre.

 

 

Pető Ernő, a ChinaCham Hungary Magyar-Kínai Gazdasági Kamara elnökének beszéde (2.rész)

 

Pető Ernő, a ChinaCham Hungary Magyar-Kínai Gazdasági Kamara elnöke beszédében elmondta: a Magyarország és Szecsuan közötti kapcsolatfelvétel nem újkeletű, hiszen 1993-ban a tartomány partneri szerződést írt alá Tolna megyével. Szintén emlékeztetett arra, hogy a magyar kormány 2010-ben meghirdette a keleti nyitás politikáját, amelynek egyik legfontosabb pillére a kínai gazdasági kapcsolatok dinamikus növelése. "Ez szerencsésen találkozott a kínai kormány által megkezdett Új Selyemút gazdaságpolitikai irányvonallal" - hangsúlyozta Pető Ernő.

 

 

Zhang Qiang úr (Szecsuán Tartomány Mezőgazdasági Osztályának az alelnöke)

 

 

Zhang Qiang, Szecsuán Tartomány Mezőgazdasági Osztályának az alelnöke is beszédet mondott a rendezvényen. Elmodta, a rendezvénnyel szeretnék elősegíteni a Magyarország és Kína közötti mezőgazdasági együttműködéseket. A szecsuani tartományt bemutatásánál többek között elhangzott: internzív és aprólékos gazdálkodási hagyományt őriznek. Elmondása szerint hazánk és Szecsuán mezőgazdasági területei kiegészítik egymást, így az együttműködés biztató jövőképpel rendelkezik.  

 

 

Kupcsok Milán úr (az Élelmiszeripari Igazgatóság igazgatója) beszéde (1.)

 

 

Kupcsok Milán úr (az Élelmiszeripari Igazgatóság igazgatója) beszéde (2.)

 

 

 

 

MCOnet