Kína - hírek

A Nemzeti Befektetési Ügynökség is részt vett a kínai Xiamenben tartott CIFIT-en

A Nemzeti Befektetési Ügynökség is részt vett a kínai Xiamenben tartott CIFIT-en

A CIFIT (China International Fair For Invesment and Trade) rendezvényen a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) saját standdal vett részt.

Berényi János, a HIPA elnöke a magyar-kínai kapcsolatokat és a magyarországi befektetési környezetet mutatta be az eseményen. A rendezvényhez kapcsolódó Kína – Közép-Kelet-Európa Befektetésösztönzési Szimpóziumon a KKE régió számos befektetésösztönzési intézménye képviseltette magát, tovább élénkítve a térség országai és Kína kormányfője között 2013-ban kialakított gazdasági kapcsolatokat.A tárgyalásokon a Közép-Kelet Európa és Kína befektetési ügynökségei közti együttműködés gyakorlati kérdései is napirendre kerültek.

 

Berényi János, HIPA, Kína

 

Berényi János, a HIPA elnöke a magyar-kínai kapcsolatokat és a magyarországi befektetési környezetet mutatta be




Ebben a hónapban nem csak ez volt a HIPA kínai vonatkozása. Befektetési lehetőségeket kereső kínai delegációnak szervezett szakmai programot a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány, amelyre  a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) is meghívást kapott. A HIPA bemutatta az Ügynökség kínai befektetőket helyben, Kínában segítő tevékenységét és a kínai befektetők számára vonzó lehetőségeket nyújtó magyarországi ágazatokat, majd példaként említett több Magyarországon már jelenlévő kínai céget.



Forrás és képek: hipa.hu

-csa-