Kína - hírek

Pető Ernő: Példaértékű a budapesti Szecsuan–Magyarország Mezőgazdasági Fórum

Pető Ernő: Példaértékű a budapesti Szecsuan–Magyarország Mezőgazdasági Fórum

Pető Ernő ChinaCham Hungary elnöke interjút adott a Szecsuan - Magyarország Mezőgazdasági Fórumon, amelyen mintegy 40 magyar és 40 kínai cég volt jelen és próbált meg kapcsolatokat építeni egymással.  

 

Pető Ernő: Példaértékű a budapesti Szecsuan–Magyarország Mezőgazdasági Fórum

 

 


Pető Ernő elmondta: a kínai delegáció kérésére a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával együttműködve szerveztük meg a fórumot kifejezetten a mezőgazdasági, élelmiszeripari együttműködés, a magyarországi exportlehetőségek, a kínai áruk közép-európai terítésének megszervezése céljából. Az üzletember találkozókon olyan együttműködési lehetőségek tárultak föl, amelyek komoly reményekre jogosítanak fel bennünket - nyilatkozta a kamara elnöke.

 

Szecsuan - Magyarország Mezőgazdasági Fórum

 

A Szecsuan - Magyarország Mezőgazdasági Fórumon mintegy 40 magyar és 40 kínai cég volt jelen és próbált meg kapcsolatokat építeni egymással




A fórumon többek között bemutatásra került a magyar élelmiszergazdaság és Szecsuan Tartomány élelmiszeripara is. Tudni kell, hogy Szecsuan nagyon híres a növény- és állattermesztéséről, méltán nevezik tehát ezt a Tartományt Kína éléskamrájának. Legfontosabb mezőőgazdasági termékük a rizs és a búza, amely nagyon fontos a kínai élelmiszerellátás szempontjából - hangsúlyozta Pető Ernő, hozzátéve: Ez a rendezvény példaértékű a kínai-magyar gazdasági kapcsolatok történetében, hiszen egy tartomány specifikusan az egyik legerősebb ágazatát jött el bemutatni Magyarországra és ebben keres együttműködési lehetőségeket.

 

MCOnet