Kína - hírek

Szecsuáni-magyar üzletember-találkozót szervezett a VOSZ

Szecsuáni-magyar üzletember-találkozót szervezett a VOSZ

2014. október 2.-én Szecsuan Tartomány Népi Kormány Tanácsával közös üzletember-találkozót szervezett a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Budapesten.

 

Czomba Csaba, a VOSZ társelnökének köszöntő beszéde

 

 

A csütörtökön délelőtt a Hotel Park Inn by Radissonban megrendezett találkozón részt vett Lőrincze Péter,  a Vállalkozók Országos Szövetségének (VOSZ) elnöki főtanácsadója, a Kínai-Magyar Üzleti Tanács Elnökségének tagja, valamint Pető Ernő, ChinaCham Hungary Magyar- Kínai Gazdasági Kamara elnöke is. Az eseményen bemutatásra kerültek kínai vendégeink Szecsuan Tartományból, majd köszöntőt mondott Czomba Csaba, a VOSZ társelnöke.

 

Szecsuan Tartomány Népi Kormány Tanácsával közös üzletember-találkozót szervezett a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ)

 

Szecsuáni-magyar üzletember-találkozót szervezett a VOSZ




"A VOSZ, mint a magyar vállalkozások érdekvédelmi szervezete, minden fórumot megragad arra, hogy a magyar és a kínai vállalatok közötti kapcsolatok kialakulását elősegítse, illetve minél jobban elmélyítse azokat. Mivel a szecsuániak már többször megtiszteltek minket látogatásukkal, kiemelt fontosságot tulajdonítanak annak, hogy Magyarországon gazdasági kapcsolatokat alakítsanak ki. Remélem, hogy a mai nap is konkrét üzleti kapcsolatok kialakítására ad majd lehetőséget mindkét fél részére" - hangsúlyozta köszöntőjében Czomba Csaba.

 

 

Felszólalt Xian-kui Wu, Szecsuán tartomány Törvényhozás főtitkár helyettese is




Felszólalt Xian-kui Wu, Szecsuán tartomány Törvényhozás főtitkár helyettese is, aki szintén kiemelte a példaértékű kínai-magyar kapcsolatokat, majd bemutatta tartományát mind földrajzi, mind gazdasági szempontból. Ezt követően került sor a kétoldalú üzletember-találkozóra, tolmács segítségével. A kínai szecsuáni gazdasági küldöttség tagjai között volt Vas-, fémáru és elektromechanikai  termékeket gyártó cég, intelligens eszközöket forgalmazó vállalkozás, bányászati berendezésekkel foglalkozó vállalat, de gépgyártási, vagy éppen ingalanfejlesztési főprofillal rendelkező cég is.

 

MCOnet