Kína - hírek

A Külügyminisztérium sikeresen megünnepelte a kínai-magyar diplomáciai kapcsolatok megalakulásának 65. évfordulóját

A Külügyminisztérium sikeresen megünnepelte a kínai-magyar diplomáciai kapcsolatok megalakulásának 65. évfordulóját

Október 7-én a Külügyminisztériumban tartották meg a kínai-magyar diplomáciai kapcsolatok megalakulásának 65. évfordulóját ünneplőt rendezvényt, melyen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Xiao Qian kínai nagykövet is beszédet mondott.

Szijjártó Péter beszédében elmondta, a kínai-magyar diplomáciai kapcsolatok immár 65. éve állnak fent, nagy fejlődésen mentek keresztül. Ez különösen igaz az utóbbi néhány évre, ez idő alatt a minden területre kiterjedő kétoldalú kapcsolatok és diplomáciai látogatások szüntelenül növekedtek és fejlődtek, a két ország kapcsolata a történelem legjobb időszakába érkezett. Magyarország a diplomáciai kapcsolatok megalakulásának 65. és a baráti partnerkapcsolat megalakulásának 10. évfordulóját alkalmul kívánja venni ahhoz, hogy kifejezze, erősíteni kívánja a Kínával meglévő együttműködéseit, elő kívánja mozdítani a Kína-kke országot közötti kapcsolatok fejlődését. 

 

Szijjártó Péter újonnan kinevezett külgazdasági és külügyminiszter

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond

 

Xiao Qian kínai nagykövet kiemelte, a kínai-magyar kormányközi kapcsolatok az utóbbi időben egyre szorosabbak, a gazdasági és kulturális kapcsolatok egyre szélesednek, a kínai-magyar kapcsolatok minden eddiginél szorosabbak élettel telibbek. A kétoldalú kapcsolatok jelenleg egy új történelmi kiindulópontot jeleznek, ritka lehetőségek és fényes kilátások jellemzik ezt az időszakot, a kínai fél a magyar féllel kézenfogva törekszik a két ország közötti kapcsolatok szebb holnapjáért dolgozni.

 

 

Xiao Qian kínai nagykövet

Xiao Qian kínai nagykövet az ünnepségen értékelte a kínai-magyar kapcsolatokat

 

 

Nagykövetség/MCOnet