Kína - hírek

Hoppál Péter a Kínai Kulturális Örökség Hivatalának főigazgatójával írt alá szándéknyilatkozatot

Hoppál Péter a  Kínai Kulturális Örökség Hivatalának főigazgatójával írt alá szándéknyilatkozatot

Dr. Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős államtitkára és Li Xiaojie miniszterhelyettes, a Kínai Kulturális Örökség Hivatalának főigazgatója Budapesten találkoztak.

A találkozó során szándéknyilatkozatot is aláírtak arról, hogy Kína kulturális örökségét bemutató, két, nagyszabású kiállítás nyílhat hazánkban a magyar–kínai diplomáciai kapcsolatok felvételének 65. évfordulója alkalmából.Dr. Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős államtitkára és Li Xiaojie miniszterhelyettes, a Kínai Kulturális Örökség Hivatalának főigazgatója

A kínai kultúra 5000 évét bemutató vándorkiállítás jelenleg Prágában, a Királyi Várban látható, innen érkezne jövőre Budapestre. A másik, Selyemút-tematikájú kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban nyílna meg 2015-ben.

Hoppál Péter emlékeztetett arra: novemberben minden idők legnagyobb hazánkon kívüli magyar képzőművészeti kiállítása nyílik Sanghajban; ilyen mennyiségű és értékű műtárgy még soha nem hagyta el egyszerre Magyarországot.

Li Xiaojie miniszterhelyettes, a Kínai Kulturális Örökség Hivatalának főigazgatója szerint a két ország kapcsolata egyre szorosabb és ez kiemelten igaz a kulturális kapcsolatokra.

Fotó: Botár Gergely

MTI/MCOnet