Kína - hírek

Ötezer év kínai remekművei címmel nyílt kiállítás Budapesten

Ötezer év kínai remekművei címmel nyílt kiállítás Budapesten

A Keleti Nyitás külpolitikai és külgazdasági stratégia egyik fontos pillére a hosszú távú, kiszámítható együttműködés kiépítése Kínával- mondta megníitó beszédében  Dr. Szabó László miniszterhelyettes.

2014-ben ünnepeljük Magyarország és a Kínai Népköztársaság közötti diplomáciai kapcsolatok felvételének 65. évfordulóját, melynek alkalmából kiállítás nyílt a Hopp Ferenc Kelet-ázsiai Művészeti Múzeumban. A tárlat célja úgy megmutatni Kína művészetét, ahogy maguk a kínaiak gondolnak rá. Öt kiemelkedő jelentőségű kínai tárgyalkotó anyag áll a kiállítás középpontjában. A jáde, a porcelán, a lakk, a papír, illetve a selyem mind Kínához kötődő fogalmak.

 

 

Dr. Szabó László külgazdasági és külügyminiszter-helyettes nyitotta meg  „A szépség szíve – Ötezer év kínai remekművei” című kiállítást





„A szépség szíve – Ötezer év kínai remekművei” című kiállításon Dr. Szabó László miniszterhelyettes elmondta: „Amikor a keleti nyitásról beszélünk, sokszor hangsúlyozzuk a gazdasági, kereskedelem, a befektetések fontosságát, ám nem feledkezhetünk meg a nyitás kulturális dimenziójáról sem, mely révén értékeink megosztásával maradandó élményeket nyújthatunk a világnak.”


MTI/KKM/MCOnet
Fotó: Kovács Márton