Kína - hírek

Hubei tartomány delegációja Külgazdasági és Külügyminisztériumba látogatott

Hubei tartomány delegációja Külgazdasági és Külügyminisztériumba látogatott

2014 október 27-én Hubei tartomány delegációja tett hivatalos látogatást a Külgazdasági és Külügyminisztériumban. A delegációt többek között  Dr. Szabó László külgazdasági és külügyminiszter helyettes fogadta, az eseményen Xiao Qian nagykövet és Wang Hongliang kereskedelmi tanácsos is részt vett.

A megbeszélésen a felek áttekintették a két ország, illetve Magyarország és Hubei tartomány gazdasági együttműködési lehetőségeit és egyetértettek abban, hogy azok kiaknázását mindkét fél ösztönözni fogja a jövőben is.

Az eseményen Dr. Oláh Lajos országgyűlési képviselő, a Nagy Fal Magyar-Kínai Barátság Egyesület elnöke hangsúlyozta is beszédet  mondott, felidézve a hubei-magyar kapcsolatok közelmúltját, pozitív fejlődését és erősödését is. Ezek mellett hangsúlyozta, hogy Hubei tartomány, a politikai és gazdasági kapcsolatok fejlesztésén túl, kiemelt figyelmet fordít az oktatási kapcsolatok erősítésére hazánkkal, és felhívta a figyelmet a felsőoktatási együttműködés fejlesztésében rejlő lehetőségekre Hubei és Magyarország viszonylatában.

 

 

Dr. Oláh Lajos pozitívan értékeli a hubei-magyar kapcsolatokat

 

Az együttműködési megállapodás aláírását követően Dr. Szabó László miniszterhelyettes és dr. Oláh Lajos képviselő átadták a Kínai-Magyar Barátságért Díjat Hubei tartomány részére. 

 

MCOnet