Kína - hírek

A Bank of China elnökével tárgyalt Szijjártó Péter

A Bank of China elnökével tárgyalt Szijjártó Péter

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Pekingbe utazott.  Hivatalos útján a  Tien Kuo-li-vel, a Bank of China (BoC), az egyik legnagyobb kínai kereskedelmi bank elnökével kötött megállapodást.

 Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) a Bank of China (BOC) elnökével, Tien Kuo-livel

 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) a Bank of China (BOC) elnökével, Tien Kuo-livel tárgyalásukon, a BOC székházában

 

Budapesten nyitja meg még az idén közép- és kelet-európai regionális központját a Bank of China  – tájékoztatta hétfőn az MTI-t Pekingben Szijjártó Péter. A miniszter külön is kiemelte, hogy a BoC folyamatosan együttműködik a magyar Eximbankkal, s eddig összesen 70 millió euró közös hitellel támogatta a Wanhua Borsodchem beruházásait. Legújabban a Wanhua által benyújtott 40 millió eurós exportcélú beruházási hitel folyósítása van napirenden az Eximbank és a BoC segítségével.

 

Kínában tartózkodó Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter

A munkalátogatáson Kínában tartózkodó Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Szilas Cecília nagykövettel (b) és Buslig Szonjával, a Pekingi Magyar Kulturális Intézet igazgatójával felavatja az intézet Kodály-könyvtárát

 



 Az is elhangzott - mondta a miniszter -, hogy a Kína és a 16 közép- és kelet-európai ország idén Belgrádban megrendezendő csúcsértekezletére újabb megállapodást készítenek elő, amely magyar-kínai-szerb kormányközi megállapodásként újabb fázisába juttatja a vasúti projekt előkészítését.

 Szijjártó Péter ugyanaznap a Pekingi Magyar Kulturális Intézetben megnyitotta a Kodály-szakkönyvtárat, amely a kulturális együttműködés újabb lépcsője, s mint ilyen a két ország közötti kapcsolatokat segíti.

 

MTI/MCOnet