Kína - hírek

Wang Guosheng ünnepi beszéde

Wang Guosheng ünnepi beszéde

Wang Guosheng, Hubei tartomány kormányzója az október 27-én a Külgazdasági és Külügyminisztériumban megrendezett ünnepségen beszédet mondott, melyben nagyrabecsülését és együttműködési szándékát fejezte ki.

Wang Guosheng Hubei tartomány kormányzója beszédében bemutatta Hubei tartományt és kifejezte a kínai felek jövőbeni együttműködési szándékát, továbbá  méltatta a két ország közötti baráti kapcsolatokat. Budapesttel elsősorban a városvédelem, városfejlesztés, környezetvédelem és a vízgazdálkodás terén keresik az együttműködési lehetőségeket.

 

 

Wang Guosheng Hubei tartomány kormányzójának ünnepi beszéde

 

Wang Guosheng elmondta, hogy Wuhan – a tartomány székhelye – testvérvárosi kapcsolat révén tizennyolc éve szoros kapcsolatot ápol Győr városával. A kormányzó reményét fejezte ki, hogy a látogatás során a testvérmegyei megállapodás megkötésére is sor kerül Győr-Moson-Sopron megye és Hubei tartomány között. Emlékeztetett, hogy Magyarország és Hubei tartomány kereskedelmi forgalma elérte a 100 millió dollárt.

 

A találkozót követően a Yichang Longpanhu Nemzetközi Iskola és a Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola cserekapcsolati és együttműködési megállapodást írt alá.

 

MCOnet