Kína - hírek

Dr. Szabó László külgazdasági és külügyminiszter-helyettes fogadta Hubei tartomány küldöttségét

Dr. Szabó László külgazdasági és külügyminiszter-helyettes fogadta Hubei tartomány küldöttségét

2014 október 27-én Hubei tartomány delegációja meglátogatta a Külgazdasági és Külügyminisztériumot, a látogatáson számos magas rangú magyar és kínai tisztségviselő vett részt. A küldöttséget többek között Dr. Szabó László külgazdasági és külügyminiszter-helyettes fogadta.

Dr. Szabó László beszédében a Kínai-Magyar Kéttannyelvű Iskolát és az egyre szorosodó kínai-magyar diplomáciai és gazdasági kapcsolatokat méltatta és kiemelte,  Kína a legjelentősebb ázsiai gazdasági partnerünk, a kedvező magyarországi befektetési környezet nagyon vonzó a kínai beruházók számára és számos kínai cég választotta hazánkat európai terjeszkedésük központjául.

 

Dr. Szabó László ünnepi beszéde

 

Köszöntő beszédében Dr. Szabó László miniszterhelyettes kiemelte, hogy 2003 és 2013 között a Kínába irányuló magyar export tizenegyszeresére emelkedett, a kivitel pedig az idei év első hét hónapjában nyolc százalékos bővülést tudott elérni 2013 hasonló időszakához képest. A miniszterhelyettes a virágzó gazdasági kapcsolatok mellett további együttműködési lehetőséget lát a vízgazdálkodás, a szennyvízkezelés, a mérnöki szolgáltatások exportja és az élelmiszeripar területén.

 

MCOnet