Kína - hírek

ChinaSmart Expo 2014 - kínai kiállítás, vásár és programsorozat Budapesten

ChinaSmart Expo 2014 - kínai kiállítás, vásár és programsorozat Budapesten

2014. november 6-8. között a XV kerületben kerül megrendezésre idén már második alkalommal a „ChinaSmart Expo 2014”, három napos rendezvény. Ez egy egyedülálló lehetőséga hazai vállalkozásoknak, hogy üzletet kössenek új kínai partnereikkel.

A november 6-i megnyitón a ChinaCham Hungary Magyar-Kínai Gazdasági Kamara elnöke, Pető Ernő köszöntötte a jelen lévő kínai és magyar vendégeket. "Úgy tapasztaljuk, hogy a ChinaSmart Expo-val egy egyre növekvő igényt tudunk kielégíteni, amely a magyar vállalkozások részéről új kapcsolatok kialakítására, vagy a már meglévő kapcsolatok elmélyítésére vonatkozik" - mondta az elnök, hozzátéve: Célunk, hogy a ChinaCham Hungary és a ChinaSmartExpo komplett szolgáltatásaival segítse a kínai lehetőségek iránt érdeklődő Kelet-Közép európai kis- és középvállalkozásokat.

 

 

Pető Ernő, a ChinaCham Hungary Magyar-Kínai Gazdasági Kamara elnöke

 

 

A mai kiállítás több szempontból is egyedülálló és különleges. A tárlattal egyidőben indul a maga nemében különleges kezdeményezés, az ún. Project Center, ami amellett, hogy a ChinaSmart Expo sorozat folytatásaként egy állandó kiállítási térnek ad helyet, jelentős szerepet vállal a magyar-kínai kereskedelmet fejlesztő együttműködési platform megteremtésében is. Itt egy időben vannak jelen a kínai világmárkák, többek között az Aigo, Hanvon, Dantang, Lenovo, Hisense - sorolta  a ChinaCham Hungary elnöke.

 

Pető Ernő, a ChinaCham Hungary Magyar-Kínai Gazdasági Kamara elnöke, ChinaSmart Expo 2014

A megnyitón beszédet mondott Pető Ernő, a ChinaCham Hungary Magyar-Kínai Gazdasági Kamara elnöke

 



Különleges jelentőséget ad ennek a rendezvénynek, hogy most nyitja meg Magyarországon bemutatótermét Kína legnagyobb internetes árukereskedelmét bonyolító webáruház, a Yiwubuy.com. Yiwu város Shanghai-tól délre fekszik, itt található a világ egyik legnagyobb, de Kínában biztosan a legnagyobb használati cikkeket forgalmazó nagykereskedelmi piac, a Yiwu Market. Az áruváros 70.000 üzlettel és 400.000 termékkel indította el a Yiwubuy.com-ot, ami mára a világ egyik jelentős árukereskedelmi web áruházzá nőtte ki magát - ismertette Pető Ernő.

 

 

Köszöntőt mondott Hajdu László, a XV. kerület polgármestere is

 

Hajdu László, a rendezvénynek helyt adó XV. kerület polgármestere a megnyitón elmondta: a kerület különösen befogadó mindennemű kínai kereskedelmii, kulturális intézmény tekintetében. Vang Csien-csün, a Yiwubuy ügyvezető igazgatója is felszólalt az eseményen. Kiemelte: a most nyíló kiállítótermi központban közel tízezer féle termék fog bemutatkozni a jövőben.

 

 

Vang Csien-csün a Yiwubuy ügyvezető igazgatójának beszéde



Az eseményen elmélyülhet a magyar-kínai üzleti és kereskedelmi kapcsolatok világában. A kiállítás, vásár és konferencia kiváló lehetőséget teremt, hogy a magyar vállalkozások közvetlenül az igényeiknek megfelelő kínai gyártókkal egyeztessenek. Az eseményen a vállalkozók megismerhetik a CECZ Közép-európai Kft. keretein belül nyújtott 70%-os készletfinanszírozási ajánlatot, mellyel gyorsabb és jobb eredményeket tudnak elérni versenytársaiknál. A CECZ Közép-európai Kft. elkötelezett abban, hogy logisztikai és finanszírozási megoldásaival, a Project Centerrel, a Yiwubuy bemutatótermével, valamint a ChinaSmart Expo komplett szolgáltatási rendszerével segítse a kínai lehetőségek iránt érdeklődő kelet-közép-európai kis- és középvállalkozásokat.

 

ChinaSmart Expo 2014, Kína, rendezvény

 

2014. november 6-8. között a XV kerületben kerül megrendezésre idén már második alkalommal a „ChinaSmart Expo 2014"



Az expóra ezúttal nem csak egy bizonyos tartományból, hanem Kína számos régiójából érkeznek kiállítók, színesítve ezzel az esemény résztvevőit és termékpalettáikat. A kiállítás látogatóinak alkalmuk lesz hiteles kínai gyártókkal nemcsak megismerkedni, de akár a helyszínen közvetlenül partneri szerződést kötni, megspórolva a Kínába utazás jelentős költségeit és a megfelelő partner kiválasztásával járó hosszadalmas munkát.

 

-kt-