Kína - hírek

Szijjártó Péter adta át a Kínai-Magyar Barátságért Kitüntető Díjakat

Szijjártó Péter adta át a Kínai-Magyar Barátságért Kitüntető Díjakat

A „Kínai- Magyar Barátságért Kitüntető Díj - Nagy Fal” Díjátadó Ünnepségét 2014. november 10-én rendezték meg a Parlamentben. Az eseményen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszéde

 


Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az ünnepségen tartott beszédében kiemelte: a keleti nyitás külpolitikai és kügazdasági stratégiánk fontos alappillére a hosszútávú, kiszámítható és előnyöket jelentő kínai-magyar együttműködés. A gazdasági kapcsolatokat illetően a politikus közölte, tavaly rekordot döntött a Kínába irányuló magyar export, amely elérte a kétmilliárd dollárt, és remélhetőleg idén újabb rekord születik.

 

Szijjártó Péter  külgazdasági és külügyminiszter, Oláh Lajos országgyűlési képviselő, Kínai-Magyar Barátságért Kitüntető Díj

Szijjártó Péter  külgazdasági és külügyminiszter és Oláh Lajos országgyűlési képviselő, a Nagy Fal Magyar-Kínai Barátság Egyesület elnöke a Kínai-Magyar Barátságért Kitüntető Díj átadó ünnepségén a Parlamentben

 

 

Emlékeztetett: az idei esztendőben ünnepeljük Magyarország és a Kínai Népköztársaság közötti diplomáciai kapcsolatok meglétének 65. évfordulóját. Soha nem voltak olyan jók, hatékonyak és eredményesek a Magyarország és Kína közötti kapcsolatok, mint most  - állítja Szijjártó Péter, aki szerint igaz ez a kapcsolatok politikai, gazdasági, kulturális és humán viszonylatára is. Többek között felhívta a figyelmet arra: nemrég született megállapodás arról, hogy Pécsett nyílik meg a negyedik magyarországi Konfuciusz Intézet.

 

 

Oláh Lajos országgyűlési képviselő, Nagy Fal Magyar-Kínai Barátság Egyesület elnöke

 

 

Szijjártó Péter külön megköszönte Dr.Pesti Imre képviselő munkáját, aki "Oláh Lajoshoz hasonló elhivatottsággal szolgálja a magyar-kínai kapcsolatok fejlesztésének ügyét. Oláh Lajos országgyűlési képviselő, a Nagy Fal Magyar-Kínai Barátság Egyesület elnöke beszédében elmondta: büszkék rá, hogy több kínai cég Magyarországra hozta regionális központját.

 

Szijjártó Péter  külgazdasági és külügyminiszter, Oláh Lajos országgyűlési képviselő, Kínai-Magyar Barátságért Kitüntető Díj

 

Szijjártó Péter adta át a Kínai-Magyar Barátságért Kitüntető Díjakat

 


A Kínai-Magyar Barátságért Kitüntető Díj – Nagy Fal elnevezésű kitüntetést 2014-ben Bin Yun Song, a Huawei magyarországi vezérigazgatója, a Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola képviseletében Erdélyi Zsuzsanna igazgató és Guo Jia Ming igazgató-helyettes, továbbá Wang Deqing, a Nemzetközi Chan Wu Szövetség elnöke vehette át.

 

MCOnet