Kína - hírek

Hebei tartományi delegáció látogatott el Pest megyébe

Hebei tartományi delegáció látogatott el Pest megyébe

Szabó István, a Pest Megyei Önkormányzat elnöke testvérmegyéjük, a kínai Hebei Tartomány delegációjával találkozott 2014. november 11-én.

 

 Wang Hongliang, a Kínai Népköztársaság Magyarországi Nagykövetségének kereskedelmi tanácsosa(1. rész)

 

 

Az egyeztetésen többek között jelen volt  Wang Hongliang, a Kínai Népköztársaság Magyarországi Nagykövetségének kereskedelmi tanácsosa és Pető Ernő, a ChinaCham Hungary Magyar-Kínai Gazdasági Kamara elnöke, valamint a kínai Chengde város alpolgármestere is, amely 280 km-re észak-keletre fekszik Pekingtől, fent a hegyekben, Hebei tartományban.  A találkozón Pest megye számára is fontos kérdésekben egyeztettek a felek. 

 

Wang Hongliang, a Kínai Népköztársaság Magyarországi Nagykövetségének kereskedelmi tanácsosa

 

Wang Hongliang, a Kínai Népköztársaság Magyarországi Nagykövetségének kereskedelmi tanácsosa is részt vett a CIPA épületében megtartott egyeztetésen

 

Wang Hongliang, a Kínai Népköztársaság Magyarországi Nagykövetségének kereskedelmi tanácsosa az egyeztetésen elmondta: bízik benne, hogy a találkozó után eredményes együttműködések születnek a felek között. Emlékeztetett: idén Kína és Magyarország kapcsolatának 65. évfordulóját ünnepeljük, és arra is, hogy az utóbbi években több alkalommal is találkozott a két ország első embere. A tanácsos a megjelentek előtt kereskedelmi és gazdasági oldalról is elemezte a két ország jelenlegi kapcsolatát. Elmondta: Magyarország az egyik legjobb befektetési övezetben fekszik, és Magyarország számára is Kína az egyik legnagyobb Európán kívüli kereskedelmi partner. Többek között kiemelte: a magyar és a kínai EXIMBANK Pekingben nemrég aláírt egy 300 millió Eurós hitelkeret megállapodást Szijjártó Péter jelenlétében.

 

 

 Wang Hongliang, a Kínai Népköztársaság Magyarországi Nagykövetségének kereskedelmi tanácsosa(2. rész)

 


A testvérvárosi, testvérmegyei kapcsolatról szólva elmondta: reméli, hogy a két ország városai és megyéi között egyre több ilyen kapcsolat jön létre a jelenleg már fenn álló több mint 30 együttműködés mellé. Hiszen ez nagyon fontos Kína és Magyarország gazdasági kapcsolatainak fejlődéséhez. Ezt a kínai kormány is így gondolja.

 

MCOnet