Kína - hírek

Fazekas Sándor Shanghaiban tárgyal

Fazekas Sándor Shanghaiban tárgyal

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Sanghajban a magyar mezőgazdasági termékek Kínába irányuló exportjának bővítési lehetőségeiről tárgyalt, továbbá jelentős borkiállítást is megnyitott.

Fazekas Sándor egy szakmai delegáció élén kedden érkezett Sanghajba, ahol a városi mezőgazdasági bizottság titkárával, Qiang Binggel tárgyalt. A megbeszélésen szó esett Sanghaj agráripari fejlesztésének alternatíváiról és a jövőbeli kétoldalú együttműködési lehetőségekről, valamint az agrártermékek kereskedelmének - kifejezetten pedig a prémium kategóriás termékek, borok, pezsgők, mangalicatermékek.

Fazekas Sándor kifejtette, Kína jelentős felvevőpiac a magyar termékek számára, s van lehetőség arra, hogy bővítsék a kereskedelmet. A miniszter szerint a kínai partnerekkel folyamatos és jó a kapcsolat, mind politikai, mind szakmai szempontból, a kínaiak nyitottak az együttműködés bővítésére.

 

Fazekas Sándor Shanghaiban tárgyal a mezőgazdasági export további bővítéséről


Szerdán Fazekas Sándor megnyitó beszédet tartott a Prowine nemzetközi boripari kiállításon, ahol több mint 30 ország képviselteti magát. Magyarország külön standdal van jelen, amelyen minden borrégió bemutatkozik. Beszédében a földművelésügyi tárca vezetője a magyar borok és termőhelyek sajátosságait emelte ki, s azt hangsúlyozta, hogy a borok globális összehasonlításban is az élmezőnybe tartoznak.

 

MTI/MCOnet