Kína - hírek

Pető Ernő a kínai Chengde városából érkezett delegációnak mutatta be a ChinaCham Hungary Magyar-Kínai Gazdasági Kamarát

Pető Ernő a kínai Chengde városából érkezett delegációnak mutatta be a ChinaCham Hungary Magyar-Kínai Gazdasági Kamarát

Pető Ernő, a ChinaCham Hungary Magyar-Kínai Gazdasági Kamara elnöke is részt vett a Hebei Tartományból érkező kínai delegációval való Pest megyei egyeztetésen a Kínai Kereskedelmi Minisztérium Befektetést Elősegítő Igazgatósága Európai Hivatalának (CIPA)  épületében.

Pető Ernő, a ChinaCham Hungary Magyar-Kínai Gazdasági Kamara elnöke (1.rész)

 


Beszédében kiemelte: 65 évvel ezelőtt Magyarország volt az első három ország egyike, amelyik elismerte a Kínai Népköztársaságot. A politikai kapcsolatok azóta is jók, 10 évvel ezelőtt pedig egy magasabb szintre léptek és stratégiai partnerként tekint a két ország egymásra. 2010-től a gazdasági kapcsolatok is nagyon gyorsan elkezdtek fejlődni. Hangsúlyozta: a magyar kormány által elindított "keleti nyitás" politikájához kiválóan illeszkedik a kínai gazdaságpolitika, amelyet "Új Selyemútnak" neveznek. Emlékeztetett: 2011-től a közép-erópai térség - ezen belül Magyarország - felértékelődött a kínai gazdaságpolitika számára.

 

Pető Ernő, a ChinaCham Hungary Magyar-Kínai Gazdasági Kamara elnöke, Kína, CIPA, Hebei, Chengde

 

Pető Ernő, a ChinaCham Hungary Magyar-Kínai Gazdasági Kamara elnöke is részt vett a Hebei Tartományból érkező kínai delegációval való Pest megyei egyeztetésen a Kínai Kereskedelmi Minisztérium Befektetést Elősegítő Igazgatósága Európai Hivatalának (CIPA)  épületében




A kínai Chengde városából érkezett delegáció előtt bemutatta a ChinaCham Hungary Magyar-Kínai Gazdasági Kamara munkáját is, amely idén 10 éves. "Feladatunk, hogy elsősorban a magyar és kínai kis- és középvállalkozásokat segítsük" - kezdte Pető Ernő.  Ennek céljából gazdasági fórumokat tartanak, információs portált üzemeltetnek, delegációkat fogadnak Kínából és küldenek a távol-keleti országba, kínai vásárokon vesznek részt, emellett promótálják is azokat és a magyar cégeknek szervezik az ezeken való részvételét. A gazdasági kapcsolatokon túl nagy hangsúlyt fektetnek a kulturális kapcsolatok ápolására is, és legalább ennyire fontosnak tartják a testvérvárosi programban való részvételt is.

 

 

Pető Ernő, a ChinaCham Hungary Magyar-Kínai Gazdasági Kamara elnöke (2.rész)

 

 

MCOnet