Kína - hírek

Megállapodást kötött a kínai karanténhivatal miniszterével a magyar agrártárca vezetője, Fazekas Sándor

Megállapodást kötött a kínai karanténhivatal miniszterével a magyar agrártárca vezetője, Fazekas Sándor

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter kínai útja során Pekingbe is ellátogatott, ahol a magyar marhahús kínai exportjával kapcsolatban tárgyalt.

A kínai minőségfelügyeleti, ellenőrző és karanténhivatal miniszterével, Cse Su-pinggel írt alá megállípodást Fazekas Sándor, így megnyílt az út a magyar marhahús Kínába irányuló exportja előtt. "Az úgynevezett marhahús-protokoll mostantól lehetővé teszi a magyar tőkehús szállítását a kínai piacra" - jelentette be a miniszter Kínában. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a kínai minőségfelügyeleti, ellenőrző és karanténhivatal miniszterével, Cse Su-pinggel Pekingben

Fazekas Sándor bízik abban, hogy élnek ezzel a lehetőséggel a magyar szarvasmarha ágazat szereplői, benne a csúcsminőséget előállító szürke marha tartók. Hangsúlyozta továbbá: a kínai egy nagyon igényes ás tőkeerős piac.

Cse Su-ping - utalva arra, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter október végi látogatása alkalmával bejelentették, hogy a magyar sertés-, liba-, kacsa- és nyúlhús termékek előtt is szabaddá vált az út -, úgy vélte, e lehetőségek fényében Magyarország előnyös szerephez jutott.

MTI/MCOnet


Fotó: Trebitsch Péter, MTI